събота, 19 март 2016 г.

"България търси талант" на живо до месец



Едно от хитовите реалити формати "България търси талант" продължава да показва на зрителите кандидатите за слава у нас през тази година. В момента формата се излъчва по БТВ всяка неделя между 20 и 22 часа, като първоначално от телевизията ни показват предварителните кастинги, на които се появяват най-интересни участници с много таланти. До края на март ще продължи излъчването на първия етап от подбора на участници, а след това ще се премине към втория етап, където ще бъдат отсяти част от преминалите през първия кръг.

През април се планира да започнат и живите концерти на предаването, които вероятно ще се излъчват на живо в понеделник от 20 часа,  като целта е пряка конкуренция на "Като две капки вода" по Нова телевизия. Рейтингът и на двете предавания е сериозен и пряката борба между тях ще реши коя от двете телевизии ще успее да привлече повече зрителска аудитория в понеделник вечер. Заради различните дни, в които се  излъчват форматите в момента по двете медии не може да се прави паралел между рейтингите на предаванията, като това ще е възможно в края на следващия месец след получаването на данните от пийпълметричните агенции.

петък, 18 март 2016 г.

Безотговорни шофьори газят през "зелените релси" в София



Продължават безобразията на зелените релси на Руски паметник от страна на безрасъдни шофьори. Само в рамките на последните дни поне на два пъти бяха засечени автомобили, преминали през предназначеното за трамваи трасе и закъсали на място. При единия от случаите нарушението е извършено от високопоставен служител на министерството на външните работи, заради което е и уволнен от длъжност. При друг случаи автомобил с пернишка регистрация закъса в калта и препречи цялото движение на трамваите в района.

Според КАТ и Столична община единствената причина за нарушенията на зелените релси е безотговорността на водачите, решили да минат напряко от там. В момента глобата за това нарушение е едва 30 лева и именно това е една от причините шофьорите да не се притесняват особено, когато извършват такива нарушения. От Столична община вече започнаха ремонт на мястото, на което се бяха образували огромни дупки от буксувалите автомобили. До дни се очаква изцяло да бъде подновена настилката, засегната от затъналите коли, като това обаче не гарантира нов инцидент в близко време.

четвъртък, 17 март 2016 г.

Самолет с 62-ма души на борда се разби при опит за кацане в Русия



Жестока катастрофа на летището Ростов на Дон в Русия. Самолет на авиокомпания FlyDubai, изпълняващ полет от Дубай до Русия се разби на летището при опит за кацане. Загинали са всички 62-ма души на борда, включително и екипажа. Условията на летището са били много лоши, като е валял силен дъжд, придружен от силен вятър с много висока скорост. Пилотът на самолета не е успял да го приземи при първия опит за кацане и за това е направен втори опит след заход, който обаче по неясни до момента причини е довел до разбиването на машината в земята.

Advertisement: Реклама:
В момента към Русия пътуват специалисти от Обединените Арабски Емирства, които ще се включат в разследването на самолетната катастрофа. Световните информационни агенции вече съобщиха, че са открити черните кутий на самолета и в най-скоро време ще започне прослушването на записите от кабината. Към летището вече пътуват министъра на транспорта на Русия. Очаква се оше през днешния ден да бъде оповестена подробна информация за инцидента, случил се тази нощ на летището, което и към момента остава затворено за кацащи и излитащи полети. 

сряда, 16 март 2016 г.

В неделя настъпва астрономическата пролет



След броени дни отбелязваме настъпването на пролетта. Тя ще настъпи на 20-ти март, а заедно с нея ще започне все по-бързото издигане на Слънцето в небето и увеличаването чувствително на светлата част на денонощието. В първите дни на пролетта ни очаква топло, но променливо време. Още в неделя от североизток ще нахлува студен въздух и на отделни места в източните райони ще превали слаб дъжд, по високото слаб сняг. В понеделник и вторник ще се затопля и температурите ще се повишат до стойности между 14 и 19 градуса, като ще бъде предимно слънчево.

От сряда ни очаква промяна на времето. Все още ще е топло, като на места градусите ще са над 20, но облачността ще започне да се увеличава и до края на седмицата на много места в страната ще има краткотрайни валежи, на места в първия ден придружени от гръмотевици. Постепенно в страната ще се захлажда и в края на седмицата градусите ще паднат до около 10-12. Съществени валежи обаче не се очакват и повишаването на нивата на реките ще бъде слабо. В планините също ще бъде облачно и дъждовно след сряда с валежи от дъжд под 1800 метра, през уикенда сняг ще вали над около 1500 метра.

вторник, 15 март 2016 г.

Мащабна антитерористична операция в Брюксел, има ранени полицаи



Голяма антитерористична операция се провежда в Брюксел във връзка със съмнения на полицията, че на територията на белгийската столица се намират няколко екстремисти, които имат пряка връзка с терористичния акт от месец ноември миналата година във френската столица Париж. При опит за обиск на апартамент, за който има съмнение, че е нает от джихадисти срещу полицията е открит огън от двама души, в следствие на което при престрелката има ранени трима души, а един от барикадиралите се в апартамента е бил убит. Вторият обаче е избягал вероятно през покрива, предполагат от полицията.

Advertisement: Реклама: 
През целия ден в Брюксел има засилено полицейско присъствие, а над града летят полицейски хеликоптери. Щателно се проверяват входовете и изходите на града, а също така повече полиция има в центъра и около метрото. По-късно в медиите се появи информация, че има няколко избягали души, за които има подозрения, че са участвали в стрелбата срещу полицията. Министър-председателят на Белгия заяви пред представителите на местните медии, че операцията продължава и ще има повече информация след нейния край. Много е вероятно местната полиция да има данни, че в Брюксел се укрива основния виновник за атентата в Париж, успял да избяга след него.

понеделник, 14 март 2016 г.

Стартира предаването "Звездни стажанти"



Ново предаване стартира в ефира на Нова телевизия тази седмица. "Звездни стажанти" е нов формат за българския телевизионен ефир, в който известни участници ще преминават през различни изпитания с цел благотворителност. Част от участниците в първото издание са Тити Папазов, Юлиян Константинов, Камелия Воче, Денди, Калин Сърменов, Алекс Сърчаджиева, Пламен Медаров и други. В първото изпитание учасниците се разделят на два отбора- мъже и жени и ще работят в дюнерджийници на две места- в Студентски град и Младост 1.

Победител в първото състезание между двата отбора ще бъде този тим, който успее да получи повече пари от продажбата на дюнери в рамките на 3 часа в часовия диапазон между 13 и 16 часа. Отборът на мъжете още в първия епизод на предаването успя да спечели няколкостотин лева благодарение на няколко души, които оставиха по 10, 20 и 50 лева за един дюнер. Във втората част продуцентите разкриват, че ще има хора, които оставят по 100 и дори 300 лева за един дюнер. Предаването "Звездни стажанти" се излъчва по Нова телевизия всеки вторник и сряда от 21 часа и вероятно ще продължи около 3 месеца.

неделя, 13 март 2016 г.

Сидеров осъден, 9 месеца е на пробация



Лидерът на Атака Волен Сидеров беше осъден на 9 месеца пробация след споразумение с Прокуратурата във връзка с нахлуването на депутата в НАТФИЗ. Неговият сподвижник Десислав Чуколов също е осъден, но на 6 месеца. От заплатите и на двамата всеки месец ще бъдат удържани 13 процента като наказание за извършеното престъпление. Така Сидеров успя да се измъкне от по-сериозна мярка, която вероятно щеше да му бъде наложена от съда.

Advertisement: Реклама:
За друго дело обаче споразумението с Прокуратурата не беше прието, а именно за сблъсъка на депутата през лятото на 2013-та година с репортер на телевизия СКАТ и полицаи до сградата на Народното събрание. Според гледащия делото съдия предложеното споразумение е с много по-малка тежест от престъплението, извършено от лидера на Атака. Делото се връща към съда, където той отново ще трябва да разпита свидетели и да събере доказателства срещу депутата, а след това да бъде отсъдена и окончателна присъда.