събота, 1 август 2015 г.

Продължава ремонтът на Руски паметник



В разгара на лятото и отпуските продължава ремонтът на Руски паметник, където се прави цялостна реконструкция с цел облекчаване в бъдеще на трафика в района. Сменят се паважа, премества се движението на трамваите, което ще бъде само от едната страна на паметника, а също така се работи по подобрение на мрежата на Софийска вода в района. Заради ремонтните дейности вече близо месец движението в района е силно затруднено, особено в ранните сутрешни и следобедните часове, когато трафикът е най-голям.

До края на този месец се очаква ремонтът да приключи и в началото на септември движението да се осъществява по напълно реконструирания участък. До сега преминаването беше затруднено, като допълнителни трудности идваха от неравният терен, като на места павета липсваха, а на други бяха хлътнали в земята. Пускането на ремонтираният участък се очаква да стане в първите дни на септември, а резултатът от работата трябва да се усети още в първите часове след официалното откриване.

петък, 31 юли 2015 г.

Биг Брадър започва в средата на август



Нов сезон на хитовото реалити "Биг Брадър" стартира през месец август в ефира на Нова телевизия. Напълно напук на всякакви традиции, че новият телевизионен сезон стартира през септември продуцентите на формата са решили, че този път ще изместят началото на едно от най-гледаните реалити-формати у нас и то ще започне на 17-ти август, точно в разгара на почивния сезон. Целта е с този ход да бъде дадена възможност за добър старт и на другите предавания, които предстои да тръгнат в ефира на телевизията през есента.

Нови 14 напълно непознати за хората участници ще влязат в къщата на Биг Брадър, като този сезон ще е обикновен- такъв не е правен вече няколко години в нашата страна. Продуцентите и сценаристите и този път са измислили много интересни мисии и задачи за отделните участници, които определено ще се харесат на зрителите. Все още не е ясно как ще изглежда къщата отвътре и дали ще бъде луксозна, като повече подробности относно дизайна на новият дом за съквартирантите трябва да бъдат съобщени до няколко дни.


четвъртък, 30 юли 2015 г.

Гриша Ганчев с предложения към кредиторите на ЦСКА



Собственикът на ЦСКА, макар и все още не официално Гриша Ганчев е започнал да разговаря с част от хората, на които червените дължат от дълго време пари. Според източници босът ще иска да погаси част от сумите, но не в пълният им размер. Като предтекст той заявявал, че шансът клубът да фалира е голям и ако не се съгласят да вземат предложената сума накрая може да не получат нищо при евентуален крах на клуба.

Advertisement: Реклама:
Единственият по-голям проблем на Ганчев ще се окаже НАП, където дълговете не могат да бъдат погасени частично. Ако успее да се договори с всички останали обаче бившият собственик на Литекс е готов да преведе близо 10 милиона на агенцията, за да покрие всички задължения към нея на клуба и така той да започне на чисто. Повече подробности около евентуална сделка може да се очаква през средата на месец август, когато започва и първенството във "В" група. 

сряда, 29 юли 2015 г.

Припадъци заради жегите в страната


Десетки души паднаха жертви на огромните продължителни горещини, които вече продължават над две седмици в България. През последните дни температурите постоянно са около 35 градуса, а днес и утре ще бъдат най-горещите дни с градуси до 40-42. Именно високите температури са причина много хора да припадат от горещините. За последните дни десетки сигнали са постъпили на телефон 112 за припаднали хора на различни места в София.

В страната положението е същото- предимно пенсионери и млади хора получават припадъци, а опасността и от слънчев удар в това време е много голяма. На моменти на медиците им се налага да посещават няколко адреса, тъй като буквално през минути се случва хора да колабират. Успокоението е, че от петък в страната температурите бавно ще се понижават до нормални за сезона стойности.

вторник, 28 юли 2015 г.

Пик на туристите по морето



Настъпи най-големият пик на плажуващи по родното Черноморие. До средата на месец август е периодът, който е най-предпочитан от българите за почивка по морето. Поне до тогава, а и след това почти на 100 процента курортите са пълни с туристи и стаите вече са запазени. Единствено в по-малките хотели и в частни квартири все още има места за седмица-две напред, но и те свършват много бързо.

Advertisement: Реклама:
Най-предпочитани и тази година са Несебър, Слънчев Бряг, Обзор и Созопол. Това са и най-големите курорти по южния бряг, където се съсредоточава основната част от летовниците. На север основно предпочитани са Златни пясъци и Албена, а също така Балчик и Каварна. Заради кризата и липсата на туристи от Русия и Украйна хотелиерите значително са намалили цените за почивка, като средно с 20-30 процента цените са по-ниски в сравнение с тези от предните години. 

понеделник, 27 юли 2015 г.

Изгасиха пожара в Рила



Изцяло овладян е пожарът в Рила, който няколко дни гореше и разширяваше своята територия, а с това и пораждаше страхове за своя мащаб. С помощта на българската армия, доброволци и пожарникари пожарът напълно е локализиран, като в рамките на следващите дни ще бъде наблюдавано тлеенето му поради високите температури и реалната опасност той отново да се възпламени на места. Десетки тона вода бяха изсипани от хеликоптери на българската армия с цел спиране на разпространението на пожара и неговото пълно изгасяване.

Горещите температури, които продължават и ще стават още по-високи тепърва могат да създадат предпоставки за нови пожари на различни места в страната. Най-голяма е опасността от възпламеняване в Югозападна България, където и градусите са най-високи. В следващите дни ни очакват стойности около и над 40-те, като това може да помогне много лесно може да започне пожар, който бързо да се разпространи на голяма територия. 

неделя, 26 юли 2015 г.

Рекордни жеги идват в страната



Продължителният период с много топло време продължава и през новата седмица, когато се очаква да бъдат отбелязани едни от най-високите температури за това лято. Днес през страната ще преминава слабоизразен студен атмосферен фронт, като на места по него ще паднат краткотрайни валежи. От утре обаче температурите ще се повишават и в сряда и четвъртък на много места ще достигат до 40 градуса на сянка.

Advertisement: Реклама: 
Най-топло се очаква да бъде времето в сряда и четвъртък в Югозападна България, където се прогнозира температурите да достигат до 41-42 градуса на сянка, на места и повече. В София температурата ще се повиши до над 35 градуса, което е много висока температура за столицата. По морето също ще е топло с температури от 30 до 35 градуса, а на места и по-високи.