събота, 15 ноември 2014 г.

Слънцето се връща в планините от понеделник



Слънчевото време в планините се завръща в началото на новата седмица. Тогава над страната ще се установи обичайното за есента време, при което в низините е предимно мъгливо и хладно, а на високо е по-топло и слънчево. Очакванията за началото на новата седмица са за мъгли на много места в ниските части от страната и затворените котловини, а в планините- да бъде слънчево и по-топло от обичайното, като ще е подходящо за туризъм. През нощта на вторник срещу сряда се очакват краткотрайни превалявания на много места в страната, като дори не са изключени гръмотевици.

Advertisement: Реклама:
След сряда температурите в страната чувствително и трайно ще се понижат, като максималните ще са между 6 и 11 градуса, а минималните от минус 2 до плюс 5 градуса. Снеговалежи засега обаче не се очакват, като времето ще бъде предимно слънчево, на места с променлива облачност. Предварителните прогнози сочат още по-чувствително застудяване в самия край на месеца, но до тогава има достатъчно време и вероятност прогнозите да не се потвърдят. Днес и утре пък ще бъде с ниски облаци на много места, но без валежи. 

петък, 14 ноември 2014 г.

Хиляди българи подкрепят Кобрата от дни



Кубрат Пулев излиза утре в мачът на живота си. Срещата със световния шампион Владимир Кличко е утре, като ще бъде излъчена в България от Нова телевизия. Очаква се стотици хиляди да гледат срещата, на която Кобрата може да стане новият световен шампион. Българинът от години се готви за този ден, в който всичко ще зависи от него и ще успее да стане номер едно в света. От вчера тир е паркиран в центъра на София пред Националният стадион "Васил Левски", където столичани ще могат да оставят послания с пожелания за успех.

Националният отбор по футбол вчера се снима през тир-а, където остави своите пожелания за предстоящата среща. Тереза Маринова, олимпийски шампион, също пожела успех на Кобрата, като остави своето послание. До утре тирът ще обикаля София, за да нахъсва хората да гледат срещата и да стискат палци за нашето момче. 

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

България с шанс за победа на детската Евровизия



15-ти ноември е датата, на която освен мачът Кличко-Пулев Крисия и братята Хасан и Ибрахим ще представят България на детската Евровизия. От 20 часа БНТ ще предава на живо концерта, като нашите участници са под номер две в програмата. Очаква се нашите представители да заемат едно от челните места, като дори никой не изключва и победа. Песента, с която ще се представят, се нарича "Детска планета" и вече направи своята видеопремиера в родния ефир.

Advertisement: Реклама:
Много големи шансове за победа дават чуждестранни представители на нашите участници. Песента, с която ще се представим, влиза в топ 5 на най-добрите песни на тазгодишният песенен конкурс. При победа на България следващата година детската Евровизия ще се проведе в София, а това за нас ще бъде огромно постижение и престиж. 

сряда, 12 ноември 2014 г.

Кобрата излиза в мача на живота си



Кубрат Пулев излиза тази събота в мача на живота си. Безспорно задаващата се битка между нашето момче и шампиона Владимир Кличко ще бъде мачът на века, както много анализатори вече определиха предстоящата среща. Българинът е нахъсан и ще излезе с увереност, че може да победи противника си, чиято последна загуба бе през далечната 2004-та година. Владимир Кличко от своя страна има вече един сериозен съперник пред себе си, който може да го свали от трона. Макар да не го заявява гласно, Кличко е притеснен от предстоящата среща и възможността да загуби за първи път от 10 години насам.

Advertisement: Реклама:
Мачът между двамата боксьори е тази събота и ще се предава на живо по Нова телевизия от 23 часа. Множество българи ще подкрепят пред телевизионните екрани Кобрата, като се очаква по време на излъчване на срещата Нова тв да събере огромен рейтинг, като безспорно телевизията ще бъде на първо място по гледаемост в този часови диапазон. При победа на Кобрата той ще бъде новият световен шампион, а Владимир Кличко вече няма да е най-добрият боксьор. 

вторник, 11 ноември 2014 г.

Вип Брадър става Биг Брадър All Stars



Седмица преди финала трима от участниците напуснаха вчера Биг Брадър. Това бяха майката на Албена Вулева- Людмила Захажаева, както и редовните участници Атанас Месечков и Иво Аръков. От всички участници при гласуването вчера Месечков събра под 5 процента от общия вот на публиката, което го извади от къщата на метри преди финала. Бившото гадже на Мика Стоичкова също се сбогува със съквартирантите си и напусна образцовия дом.

Междувременно стана ясно, че след края на "Вип Брадър" ще стартира "Биг Брадър All Stars", като част от участниците вече са ясни. Сред новите съквартиранти в къщата ще видим внукът на Тодор Живков- Тодор Славков, както и певицата Петю Буюклиева. Предаването ще бъде с продължителност обаче едва един месец и ще приключи малко преди коледните празници. Негови водещи отново ще бъдат Алекс Раева и Ники Кънчев, като най-вероятно дизайнът на къщата въобще няма да бъде променян. 

понеделник, 10 ноември 2014 г.

25 години демокрация в България



Днес се навършват 25 години от демокрацията в България. На 10-ти ноември 1989-та година пада комунизмът и станата ни празнува. Над милион души излизат в центъра на София, на Орлов мост, където митинг провежда дясната партия СДС. Свидетелски показания сочат мащабност на участниците, като цялото Цариградско шосе е било изпълнено с хора със сини знамена, които са празнували падането на БКП и началото на нова ера в техния живот.

Вчера в Германия беше отпразнувано 25 години от падането на Берлинската стена. В центъра на Берлин се бяха събрали десетки хиляди, които пуснаха бели балони в знак на свободата. Днес в страната ни не са предвидени някакви по-специални тържества. Очаква се родните телевизии да завъртят в новинарските си емисии кадри от преди 25 години, когато хората се радваха по улиците и се надяваха на по-добър живот. Години по-късно обаче още по-сериозни трудности направиха живота в България много по-труден. 

неделя, 9 ноември 2014 г.

Топло време до четвъртък, след това дъжд



Слънчево и топло ще бъде времето в страната през първите няколко дни на новата седмица. Нетипичните температури, на които сме свидетели от няколко дни, ще продължат до четвъртък, като на много места градусите ще са над 15. Средните температури ще са от 14 до 19 градуса, но на много места е възможно температурите да достигнат и дори надминат 20-те градуса. Леко захлаждане и повече облаци обаче ще има страната след четвъртък, като в петък ще има валежи от дъжд.

Температури между 11 и 16 градуса ще преобладават от петък до неделя, показват прогнозите на синоптиците. Само по високите върхове валежите ще бъдат от сняг, като зимата все още ще остане далеч от нашата страна. В рамките на следващите поне 10-12 дни не се очаква сериозно застудяване и снеговалежи, като прогнозите сочат, те това може да се случи в началото или средата на третото десетдневие на месеца.