събота, 1 ноември 2014 г.

Мъгли в страната тази седмица



Мъгли и ниска слоеста облачност ще обгърнат страната ни през следващата седмица. Времето в планините обаче ще бъде слънчево и приятно топло. През идните дни се очаква времето на Балканите да е спокойно, което ще позволи на мъглите трайно да се настанят в низините и затворените котловини. Най-гъсти и трайни се очаква те да бъдат в Северна България, а в някои от дните през идната седмица и в района на София. От вчера прогнозата за столицата бе за слънчево време, но вече втори ден ниски облаци пречат слънцето да стопли столицата. На Витоша обаче е предимно слънчево, като на хижа Алеко грее слънце.

Advertisement: Реклама:
При гъсти мъгли шофьорите трябва да карат с повишено внимание заради опасността от пътни инциденти. По традиция през месец ноември в страната ни мъглите са на много места, а в отделни райони се задържат много време. Ниските облаци също могат да задържат топлото далеч от населените места и земната повърхност, докато по високото да е много по-топло отколкото в ниското. Това явление се нарича температурна инверсия и е характерно за много части от страната ни през есенните месеци. 

петък, 31 октомври 2014 г.

Людмила е истинската звезда на Биг Брадър тази година



Майката на Албена Вулева- Людмила, се превърна в истинската сензация в новият сезон на Вип Брадър. Напълно неочаквано дори за самите продуценти, които не я бяха поканили предварително в предаването, рускинята стана тотална любимка на едни и напълно непоносима за други зрители. С острия си език тя успя да направи на пух и прах половината съквартиранти в къщата, с които ежедневно се кара за различни неща. Плътно до нея седи и дъщеря и Албена, която допълнително налива масло в огъня.

Advertisement: Реклама:
Едни от най-върлите противници на Людмила са Тачо и Камелия Воче, които ежедневно се карат с нея. Мъжът на Жени дори успя да скрои номер на рускинята, като сложи в леглото и кучешки отпадъци, които Людмила откри едва на сутринта. Воче пък е постоянно нападана от рускинята и не си затваря езика зад зъбите, като най-големите скандали в къщата в момента са именно между двете. Певицата дори веднъж пожела да си тръгне заради рускинята, но в крайна сметка реши да остане в къщата на Биг Брадър.

четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Дясно правителство вероятно ще управлява страната



България ще има дясно правителство. Шансовете за това са огромни след поредната среща, проведена днес между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Борисов и лидерите на останалите партии изглежда, че са се разбрали за бъдещо управление и такова трябва да има до средата на следващия месец. Реформаторите и ГЕРБ ще подпишат коалиционно споразумение, а патриотите ще подкрепят кабинета без да участват във властта със свои политически лица.

Очаква се АБВ и България без цензура също да подкрепят бъдещото правителство. За сега се знае, че АТАКА със  сигурност ще гласува против и ще бъде опозиция. Това най-вероятно ще направи и БСП, докато за ДПС все още не е напълно ясно каква ще бъде тяхната позиция. Твърде вероятно е от партията на Местан да гласуват "въздържал се", като по този начин да запазят неутрална позиция. В новото правителство реформаторите ще имат 4 или 5 министри, а останалите ще бъдат от ГЕРБ. 

сряда, 29 октомври 2014 г.

Циганското лято се завръща през ноември



Мъгливо, но с циганско лято ще бъде времето през ноември. Това сочи месечната прогноза на Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. В първите дни на месеца времето ще бъде хладно и облачно, на места със слаби валежи от дъжд. След това обаче температурите ще се повишат и ще достигат стойности между 15 и 20 градуса. В края на първото десетдневие ще има валежи от дъжд, но времето ще остане сравнително топло.

Advertisement: Реклама:
По-малко облаци и повече слънце прогнозират синоптиците за средата на месеца. Тогава температурите на места ще надминават 20 градуса, но мъглите ще стават все по-трайни и в Северна България времето ще бъде много по-студено от това в останалата част от страната. Около 20-ти се очаква застудяване, като след това вече ще бъдат и първите по-сериозни валежи от сняг, както и по-студено време, което ще позволи на снега да се задържи по високите полета и в Северна България. Очакванията за времето през месеца са температурите да бъдат около нормалните, а валежите- около или повече от нормалните. 

вторник, 28 октомври 2014 г.

Цецка Цачева избрана за председател на 43-тото Народно събрание



Депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева бе избрана за председател на 43-тото Народно събрание. Това стана вчера при първото заседание на новия парламент. 219 депутати гласуваха за избора на Цачева, 12 бяха против, а един се въздържа. Оказа се, че въздържалият се депутат е Радан Кънев от Реформаторският блок, който се смята за коалиционен партньор на партията на Борисов в бъдещ кабинет. Представителите на ДПС, БСП, ББЦ, АБВ и Патриотичния фронт също гласуваха единодушно за Цачева, като по този начин заявиха, че признават правото на първата по големина партия да излъчи председател на парламента.

Единствено Велизар Енчев от Патриотичния фронт гласува против избора, като се аргументира с факта, че не одобрява кандидатурата и ще гласува и против правителство, начело с Бойко Борисов. Това поставя под съмнение евентуална коалиция на патриотите с реформаторите и ГЕРБ, като в първите две партии има отделни депутати, които очевидно ще гласуват извън партийното решение. Днес се провежда среща на лидерите на партиите в парламента, на която трябва да се обсъди бъдещо правителство. 

понеделник, 27 октомври 2014 г.

43-тото Народно събрание започва своята работа днес



Днес започва работата на 43-тото Народно събрание. Точно в 14 часа най-възрастният депутат, Стефан Данаилов, ще открие работата на новите 240 народни избраници. Заседанието на парламента ще се предава на живо по БНТ и БНР, както и по всички големи частни телевизии и няколко частни радиостанции. На първото събиране депутатите ще трябва да изберат ръководство на Народното събрание- председател и заместник-председатели, по един от всяка парламентарна група.

Очаква се днес да се внесе яснота около формирането на бъдещ кабинет. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се очаква с огромен интерес в сградата на парламента, където се очаква той да направи изявление от името на парламентарната група. На тържественото първо заседание ще присъстват президента Росен Плевнелиев, българският патриарх Неофит, много дипломати, гости, както и цялото служебно правителство начело с премиера Георги Близнашки. 

неделя, 26 октомври 2014 г.

ЦСКА отново разгроми слаб Левски



ЦСКА унижи и разгроми за пореден път вечния съперник в лицето на Левски. Вчера, в епизод номер 137 от Вечното дерби, червените бяха тотален лидер на терена и победиха символичните домакини с 0:3. Първите две попадения паднаха пред първото полувреме, а последният гол бе отбелязан в края на второто полувреме. Срещата бе под въпрос заради обилният снеговалеж, който цял ден валеше в София и лошото състояние на стадиона. Час преди срещата половината терен беше в сняг, а останалата част се чистеше от фенове на домакините и служители на националният стадион.

Срещата започна с много нарушения и по-груба игра, което обаче бе спряно от главният съдия. Сините имаха своите положения още в началото на мача, но не успяха да ги реализират успешно. В първите минута на мача снежна топка удари наставникът на червените Стойчо Младенов и той се повали на пистата. Това породи сериозно напрежение между двата лагера, което в последствие беше туширано. Очаква се Левски да отнесе сериозни глоби и заради нахлуването на фенове на пистата в самия край на срещата, както и заради удара срещу Младенов. Лично той поиска сините да бъдат изхвърлени от "А" група заради провиненията.