събота, 20 декември 2014 г.

Скандали в коалицията заради спорни закони



Пореден ден на скандали в Народното събрание и на силни думи от страна на редица депутати от различни парламентарни групи. По важни закони вчера ГЕРБ и ДПС гласуваха заедно, докато останалите партии останаха в опозиция. Дори коалиционните партньори от Реформаторския блок и АБВ застанаха срещу управляващите заедно с тях в някои от текстовете, внесени за разглеждане в парламента. Гласуването на ДПС се счете за символично и първа крачка към затопляне на отношенията с партията на Борисов.

Лично той вчера вечерта изненадващо се появи в Народното събрание, след като то АБВ и Реформаторския блок поставиха под съмнение цялостта на коалицията. По-късно в предаването "Панорама" по БНТ премиерът заяви, че няма да се поддаде на натиска от страна на коалиционните партньори и че нито една партия няма изгода в момента да прави избори. Радан Кънев заплаши, че има възможност от силно недоверие в коалицията, като думите му бяха повторени и от Ивайло Калфин от АБВ, който е и вицепремиер в правителството.

петък, 19 декември 2014 г.

Топло до края на седмицата, след това застудяване



Слънчево и топло време ни очаква през следващите два дни, като температурите на места ще са типично пролетни. След дни на време с мъгли на много места в низините и топло време в планините, днес и утре навсякъде ще е слънчево и с високи температури. Днес градусите в страната ще са между 7 и 12, като на места не е изключено да бъдат отчетени по-високи температури. Утре се очаква да бъде с още 1-2 градуса по-топло, като на места градусите може да достигнат 15. И през двата дни ще е слънчево, като ще е подходящо за туризъм в планините.

Advertisement: Реклама:
От неделя ни очаква краткотрайно, но рязко захлаждане. Ще има временни увеличения на облачността и на места в Западна България и планините ще превали краткотрайно дъжд и сняг, без да се образува съществена снежна покривка. Още през втората половина на неделния ден валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. Новата седмица ще започне със студено, но слънчево време, като към Коледа се очаква затопляне. 

четвъртък, 18 декември 2014 г.

Пуснаха втора директна линия София-Дубай



Нова международна линия беше открита миналата седмица в България. Тя свързва София с Дубай, като компанията flydubai стартира два пъти седмично полети от нашата столица. Това е втората компания, която лети до страната, като преди това полети до една от най-богатите страни в света стартира Wizzair. Отчетен е ръст на пътуващите по посоката София-Дубай, като вероятно това ще бъде причина за увеличаване в близко бъдеще на полетите по тази линия.

Advertisement: Реклама:
През тази година от летище София бяха открити общо три нови линии. Първата беше София-Белград, втората- София-Малмьо, а третата сега е София-Дубай на flydubai. През новата година вероятно ще има нови линии, по които пътниците ще могат да пътуват директно. Запазват се и вътрешните линии до летищата във Варна и Бургас, като заради сезона полетите ще бъдат силно редуцирани. През лятото обаче по няколко пъти на ден ще има директна връзка до морските градове заради засиленият интерес но време на летния сезон. 

сряда, 17 декември 2014 г.

Тодор Славков спечели Вип Брадър



Тодор Славков спечели "Биг Брадър All Stars" този понеделник. На финала внукът на Тодор Живков остана с Катето Евро, като двамата останаха последни в къщата, след като преди това тя бе напусната от Ники Китаеца, Калина и Христо. На финала на предаването бяха поканени и всички участници от миналите формати, като голяма част от тях присъстваха и уважиха и навършването на десетата година от излъчването на предаването в България.

На финала Тодор Славков успя да победи Катето Евро и спечели чисто новият джип, който беше наградата тази година в предаването. Тодор обаче бе видимо пиян, като на няколко пъти говореше неадекватни неща, а водещият Ники Кънчев трудно успяваше да замазва гафовете на участника. На финала Славков напусна последен, а след това бяха загасени символично и светлините на къщата.

вторник, 16 декември 2014 г.

Стойчо скочи на Лудогорец



Стойчо Младенов нападна остро Лудогорец след приключването на мачовете от първенството за тази година. В свое изявление, разпространено от медиите, треньорът на ЦСКА задава въпроси към собственика на Лудогорец, като изнася и факти около съдийските отсъждания в някои от срещите през този полусезон. На няколко пъти червените бяха ощетявани от съдийте, като дори в последната среща срещу Черно море съдията не отсъди дузпа в полза на домакините. За разлика от това в някои от мачовете в първенството на Лудогорец има съмнения за нечестна игра и подпиране от страна на реферите. Пример за това може да бъде срещата между Марек и Лудогорец, която продължава да бъде коментирана.

Младенов защити отборът си и заяви в декларацията, че ЦСКА въпреки всички атаки и футболисти, които не са скъпоплатени, е на първото място и ще зимува на върха, преди началото на срещите от втория полусезон. Реакцията от страна на разградчани не закъсня и те също нападнаха червеният треньор, като зявиха, че ще победят армейците при следващата им среща по категоричен начин и така ще отговорят на всички нападки, които са отправени към тях. В момента Лудогорец е втори, а лидер в класирането е отборът на червените. 

понеделник, 15 декември 2014 г.

Заложническа драма в центъра на Сидни



Заложническа драма се разиграва в австралийската столица Сидни. Неизвестен похитител държи около 20 души за заложници в кафене в града в близост до операта и консулството на САЩ, което беше принудително евакуирано. Полиция и медии са на мястото, като до момента информацията около случващото се е оскъдна. На една от витрините на кафенето две жени държат черен флаг с надпис на арабски, който все още не е ясно какво гласи.

Според информация на австралийските медии похитителят иска да разговаря с премиера на Австралия, както и в кафенето да му бъде доставен флаг на забранена организация. Полицията се очаква в следващите часове да предприеме конкретни стъпки към освобождаване на заложниците. По-рано репортери успяха да уловят двама души, които напуснаха кафенето тичайки, като не е ясно дали те са успели да избягат или са били освободени. 

неделя, 14 декември 2014 г.

Сняг по Коледа няма да има и тази година



Сухо и студено време ни очаква за Коледа. Това е прогнозата на синоптиците, които следят времето в страната и чужбина. Прогнозите са температурите през деня да са в границите между 1 и 6 градуса, като на места в низините ще има и мъгли, но в планините ще бъде предимно слънчево и с няколко градуса по-топло от обичайното. Снегът и тази Коледа ще бъде мираж, за съжаление на децата. Все пак в планините се очаква да има снежна покривка, но валежи по празниците за сега няма да има.

Advertisement: Реклама:
В следващите няколко дни спокойното време в страната ще се запази, като температурите ще са между 1 и 12 градуса. В южните райони ще бъде най-топло, но на места в Северна България, както и в района на Софийското поле мъглите ще бъдат упорити и ще се задържат цял ден, което ще държи температурите близки до нулата. От сряда ни очакват краткотрайни валежи и разсейване на мъглите.