събота, 5 септември 2015 г.

Есента идва утре със силен вятър



Рязка промяна на времето предстои утре. Преди това днес ще е много топло за септември с температури между 32 и 37 градуса, на места и малко по-високи. Следобед над Западна България облачността временно ще се увеличи и на места ще има краткотрайни превалявания, предимно слаби. През нощта срещу неделя вятърът в страната постепенно ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.

Advertisement: Реклама:
Утре ще бъде с променлива облачност, по-често значителна следобед над Източна България, където ще има условия за бури. Температурите спрямо днес и предишните дни ще се понижат с поне 10 градуса и утре очакваните максимални ще са между 25 и 30 градуса, по-високи все още на изток. През следващите дни ще се задържи предимно облачно, но без съществени валежи. Температурите още малко ще се понижат и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

петък, 4 септември 2015 г.

Зелените релси в София пред ремонт



Проблемът със зелените релси, поставени наскоро при обновяването на Руски паметник ще бъде решен до няколко дни. За това увериха от Столична община, която надзирава строителните работи на обекта. Преди дни след първия дъжд веднага след поставянето на зелените релси те придобиха кафеникав цвят, което породи възмущение сред столичани заради некачествено свършена работа от страна на строителя.

От Общината увериха обаче, че до дни проблемът ще бъде решен и зелената настилка ще бъде поставена по правилния начин, за да няма случаи като първия буквално няколко часа след нейното поставяне. Много от софиянци обаче са скептични относно възможността на зелените релси да издържат през зимата, когато валежите от сняг и ниските температури ще бъдат често явление в София

четвъртък, 3 септември 2015 г.

България излиза за победа срещу Норвегия



Българският национален отбор по футбол излиза утре вечер от 21.45 часа в мач от груповата фаза за европейското първенство. Нашите момчета ще се изправят срещу отборът на Норвегия, който е един от кандидатите за второто място в нашата група, даващо право на класиране за финалите. Българският отбор има нелеката задача да спечели трите точки в тази среща и така да продължи да се бори за участие в най-престижният футболен турнир в Европа.
                                                         Advertisement: Реклама:

Скъпите билети за мача обаче отказаха много от феновете на футбола, които ще изгледат срещата по телевизията. Цените за вход са между 10 и 40 лева, като най-скъпи са тези за сектор "А", а за секторите "Б" и "Г" ще се заплаща по 10 лева. Утре вечер на стадиона се очакват между 5 и 10 хиляди привърженици, които да подкрепят нашите национали в борбата им за спечелването на важната среща. Загуба или равен обаче почти със сигурност ще остави отбора ни без шансове за участие на европейското първенство. 

вторник, 1 септември 2015 г.

Протести срещу цените на горивата готвят утре



Масов протест в цялата страна се готви за утре в социалната мрежа "Фейсбук". От повече от седмица там е създадено събитие, което цели да събере колкото се може повече хора, недоволни от високите цени на горивата в цялата страна. На 1-ви септември в София, Пловдив, Варна и Бургас се готвят протести, като по райони вече има и организатори, които уточняват маршрутите на протестите.

В София протестиращите ще се съберат в 18 часа пред Народното събрание, а след това ще тръгнат към централата на Лукойл, където ще протестират срещу завишените според тях цени и некачественото гориво. Въпреки спадът през последната седмица, цените на всички горива продължават да са едни от най-високите за целия Европейски съюз. Днес дизелът и бензинът масово се продават за 2.20 по повечето бензиностанции, като според специалисти в следващите седмици ще се запази тенденцията към спад с по няколко стотинки на седмица и скоро горивата може да паднат под 2 лева за литър. 

неделя, 30 август 2015 г.

Жега още една седмица, след това идва есента



Горещо ще бъде времето в самия край на месец август и в началото на септември с много високи максимални температури, типични за средата на лятото. Очакваните градуси ще са между 33 е 38, като в средата на новата седмица не са изключени и стойности до 40. Времето през цялата нова седмица ще бъде горещо и слънчево, без валежи дори и в планините. Най-топло се очаква да бъде в сряда и четвъртък, когато на много места се очаква да бъдат измерени температурни рекорди.

Advertisement: Реклама:
Междувременно първи предположения за началото на есента вече има, като моделите предвиждат сериозно застудяване след 6-ти септември, като в продължение на няколко дни температурите чувствително ще се понижат, ще има повсеместни интензивни валежи, а дори по най-високите планински върхове може да се очакват и валежи от сняг. След тази последна гореща вълна всички модели са единни, че есента ще пристигне и повече тази година няма да имаме толкова високи максимални температури.