събота, 19 септември 2015 г.

Фандъкова почти сигурна за нов мандат в София



Категорична се очаква да бъде победата на Йорданка Фандъкова за кмет на София на предстоящите местни избори през октомври. Настоящата кметица води във всички проучвания с много пред останалите кандидати, като по всичко личи, че тя ще бъде преизбрана от столичани още на първи тур и то с внушителен резултат. Към момента близо 60 процента от столичани заявяват, че ще гласуват за кандидатурата на ГЕРБ.

На второ място в момента в битката за столицата се нарежда кандидатът на Реформаторския блок, а трети е Георги Кадиев, който преди дни беше изключен от БСП и в момента е подкрепен от АБВ. Кадиев изпреварва кандитатът на левицата, като най-вероятно по време на кампанията той ще увеличи преднината си пред него. 

петък, 18 септември 2015 г.

Броени дни до мегаконцерта на Глория в НДК



Пълна зала очаква Глория на 30-ти септември в София. Поводът е концертът "20 години Глория", който певицата организира от няколко месеца. Събитието ще се проведе в зала 1 на НДК, а почти всички билети вече са продадени, като са останали такива само на последните редове на балконите. Певицата обещава да изпълни огромна част от своите песни, а феновете вече с нетърпение очакват деня на събитието, когато отново ще видят на голяма сцена своята любимка.

Advertisement: Реклама:
Над 40 са песните, които Глория ще представи на концерта си в НДК. Сред тях ще бъдат изпълнени и част от дуетите, които звездата има, като за целта на сцената до нея ще се качат Азис, Николай Славеев и Тони Дачева. Сред публиката се очаква да има и много известни личности, които ще уважат концерта на примата на поп-фолка. Много колеги на певицата също ще бъдат на първите редове, като сред тях се очаква да бъдат Емилия, Мария, Камелия и други. 

четвъртък, 17 септември 2015 г.

Хаосът в ЦСКА продължава



Положението около ЦСКА продължава да бъде повече от трагично, след като ФИФА официално изпрати писмо до БФС, в което иска да бъдат отнети 15 точки на отбора заради задължения на клуба към бивши играчи и футболни агенти. Десетки са хората, които в миналото са имали нещо общо с клуба и сега са завели дела срещу него, които вече са спечелени и очакват своите пари. Новата власт все още не може да уточни колко точно са задълженията на тима и всеки ден продължават да изскачат нови и нови дългове.

Собственикът на клуба Гриша Ганчев продължава да търси изход от патовата ситуация, в която в момента се намира клуба и вече има няколко плана за излизане от кризата. Единият от тях е сливане с Литекс, като този вариант до момента не се приема от привържениците и на двата отбора. Вторият е тимът да прекрати участието си във "В" група и да слезе до "А" окръжна, но в момента това е невъзможно според БФС. Има със сигурност поне още един вариант пред Ганчев, който обаче той за момента пази в тайна.

сряда, 16 септември 2015 г.

Топло тази седмица, от другата дъжд



Топло и лятно ще бъде времето до края на тази седмица. Въпреки, че вече е средата на месец септември и би трябвало лятото вече все по-осезаемо да отстъпва място на есента времето навън въобще не смята да се променя и през следващите дни ще се запази все така слънчево и тихо. До неделя температурите в страната ще са между 26 и 31 градуса, на места до 33-34. От неделя обаче от северозапад ще започне промяна на времето и падане на градусите.

Advertisement: Реклама: 
През следващата седмица се очаква да бъде облачно и хладно, като температурите рязко ще се понижат и във вторник и сряда ще са между 19 и 24 градуса, като най-хладно ще е на запад. Валежи ще има на много места в страната, като най-съществени ще са те в Рило-Родопската област, където над 2800 метра е възможно дъжът да премине в мокър сняг. След средата на седмицата се очаква стабилизиране на времето и разкъсване на облачността в отделни дни до предимно ясно.

вторник, 15 септември 2015 г.

Любовна драма в Биг Брадър под въпрос



Интригата около Преслава и Богданов в къщата на Вип Брадър все повече се заплита. Началото беше дадено преди дни от големия брат, който излъчи ексклузивен запис от предходния сезон, където Богданов почти в прав текст заявява пред съквартирантите, че Преслава е неговата приятелка и са заедно от месец и половина. Кадрите все още не са видени от никой от съквартирантите и са достояние само на зрителите на Нова телевизия, като тази вечер Преслава ще се запознае с тях.

Драмата около това имат ли двамата връзка още повече се заплита след мнение на един от приятелите на Богданов, който споделя, че той има връзка, но със съвсем друга певица. Жълтите медии вече дни наред се опитват да се доберат до някаква информация, свързана с миналото на участника в предаването и на фолк певицата. Продуцентите на предаването пазят в пълна тайна последният развой на събитията, като в следващите дни зрителите ще станат свидетели на цялата истина. 

понеделник, 14 септември 2015 г.

Бежанската криза в Европа се задълбочава



Бежанската вълна в Европа не престава и всеки ден нови и нови емигранти пристигат на територията на континента и се опитват да се придвижат до неговата западна част, където са богатите държави като Германия, Белгия, Великобритания и Франция. Най-много бежанци през последните дни има в Сърбия, където те са няколко хиляди. От Унгария пък постоянно пристигат призиви за намаляване на пропускането на територията на Сърбия на бежанци, които веднага след това се насочват към страната.

Advertisement: Реклама:
Няколко десетки полицейски части от дни са разположени на унгарско-сръбската граница, като те имат за цел да не пропускат преминаването на бежанци на територията на страната. Междувременно продължава и строежът на високата ограда по границата, която има за цел да възпрепятства нелегалното преминаване на хора от Сърбия. Въпреки това на места бежанците успяват да си проправят път и да влязат в Унгария, но там те се задържат от властите и биват връщани обратно на сръбска територия.

неделя, 13 септември 2015 г.

Стартира Вип Брадър по Нова телевизия



Вип Брадър стартира ударно в ефира на Нова телевизия. Предаването е продължение на обикновения Биг Брадър, който стартира в средата на август и продължи по-малко от месец, а в него участваха обикновени съквартиранти, избрани след кастинг от продуцентите. В следващите два месеца обаче къщата ще бъде мястото, където ще живеят едни от най-големите звезди в нашата страна. Тази вечер в нея ще влязат дует Ритон, Кичка Бодурова, Преслава, Иво Танев, Люси Иларионов и още много други познати на широката общественост лица.

Изненада се очаква да бъде включването в предаването на тоталната интернет сензация Джорджано, който макар да не може да пее успява да събира хиляди гледания на своите клипове в сайтовете за видео споделяне. Лукс ще цари в къщата на виповете, като екипът на предаването се е постарал нищо да не липсва на звездите, които влизат в предаването с железни договори. Някои от тях дори имат клауза, при която излизането от къщата им е позволено, макар това да не е прието в този формат попринцип.