събота, 15 август 2015 г.

Септември посреща ЦСКА, мачът може да не се предава на живо


Има опасност и втората среща на ЦСКА да не бъде предавана пряко по телевизията. Срещата, която по план трябва да се играе днес е между червените и отборът на Септември, като домакините ще приемат червените на стадион "Локомотив" в София. Цените на билетите са високи дори и за "А" група, като ценните хартийки ще се продават за 10 и 12 лева както за феновете на домакините, така и за тези на гостите.

Очаква се все пак Канал 3 да успее да уреди прякото излъчване на срещата, като е възможно и тя да бъде пренасочена за неделя, когато мачовете в родната "А" група са по-малко и телевизионното излъчване е възможно. Ако не успеят обаче да се договорят от телевизията, това ще бъде втори мач от шампионата на червените, който няма да бъде излъчен на живо. Все пак се очаква договорка да бъде постигната и срещата да се предаде в ефир, като определено зрителския интерес ще бъде сериозен. 

петък, 14 август 2015 г.

Нови полети от летище София догодина



Няколко нови дестинации се очаква да бъдат открити на летище София до края на тази и през следващата година. Уиз еър, който е вторият по големина превозвач на столичния аеропорт от месец март следващата година ще лети до град Аликанте в Испания, Бристол във Великобритания, Осло в Норвегия и до Хамбург в Германия. По този начин компанията продължава своето възходящо развитие и с атрактивни дестинации и по-ниски цени успява да привлича все повече пътници.

Advertisement: Реклама:
От няколко месеца компанията изпълнява и полети до чисто нови дестинации като Бари, Мюнхен, Кьолн и други. През следващата година на столичното летище се очаква да бъде добавен нов оператор, като това ще бъде  самолетната компания на Обединените араски емирства Empires. Компанията ще изпълнява полети от столицата до Дубай с луксозени самолети, като все още няма подробности около честотата на полетите и тяхната цена. 

четвъртък, 13 август 2015 г.

Ускоряват строежа на третата линия на метрото



Строежът на метрото в София продължава с пълна сила и през следващата година. Лично кметът на града Йорданка Фандъкова е настояла да започне процедура по избор на изпълнител за участъка от Красно село до Овча Купел, който по план иначе трябваше да е готов през 2022-ра година. Заради силната натовареност на квартала обаче кметът иска участъкът да бъде построен по-рано и именно за това се очаква до една година да започне същинската работа на терен там.

До края на тази година пък трябва да започне строителството на третия метродиаметър, като първоначално ще се строи централната част от Красно село до Малък градски театър зад канала. Следващ етап предвижда метрото да стига до квартал "Левски Г", където да бъде и неговата крайна станция. Тази част от метролинията трябва да бъде готова до 2022-ра година, а централния участък до 2 години. 

сряда, 12 август 2015 г.

Трифонов с извънредно живо включване и извинение към Плевнелиев



Шоуменът Слави Трифонов се включи вчера на живо в ефир след обедната новинарска емисия по БТВ и се извини на Президента Росен Плевнелиев заради гафа, който той и екипът му допуснаха на предния ден, когато беше излъчено повторение на предаването от преди месец, в което се усмива държавния глава. Трифонов поднесе съболезнования на Плевнелиев във връзка с кончината на неговият най-голям син, който внезапно почина преди няколко дни.

Екипът на "Шоуто на Слави" поднася своите съболезнования на държавния глава и приема като недопустима грешката, допусната на 10-ти август с излъчването на повторението на въпросното предаване. Не става ясно обаче дали за случая ще има наказани. Факт е обаче, че извънредното включване на Трифонов по обяд в ефира на БТВ изненада всички, особено предвид факта, че водещият е един от най-големите критици на държавния глава. 

вторник, 11 август 2015 г.

Цяла нощ силни пожари в Брезник и Драгоман

Пожарът край Брезник се разгоря отново

Големи пожари горяха тази нощ около Брезник и Драгоман, като дори със своето разпространение на моменти сериозно заплашваха населените места. На моменти височината на огнените кълба достигаше до цели 10 метра, като огънят влезе и в гората и там допълнително се разгоря с още по-голяма сила. Заради труднодостъпният терен носенето на вода се извършваше изключително трудно с помощта на високопроходима техника.

Advertisement: Реклама: 
В ранните сутрешни часове днес и двата пожара бяха овладяни, а на място останаха служители, които да следят огнищата да не се възпламенят отново. В ранния следобед заради появата на умерен вятър единият от пожарите- този край Брезник отново се е разгорял. Областният управител на Перник Ирена Соколова съобщи, че ще поиска намесата на хеликоптер за справяне с огъня. До края на вечерта се очаква той да бъде напълно овладян и потушен, освен ако вятъра не се усили още и не го активизира и на други места.

понеделник, 10 август 2015 г.

Приятно лятно тази седмица



Слънчево и приятно топло остава времето и през новата седмица. Валежи почти ще липсват, а ако има такива то те ще са в края на седмицата на изолирани места в планините на Западна България. През цялата седмица ни очаква слънчево време с температури между 30 и 35 градуса, на места и малко по-високи. По морето градусите ще са между 28 и 32, като по-високи ще са те на Южното Черноморие.

В София времето ще бъде слънчево, а в отделни дни и горещо. Градусите ще се покачват в средата на седмицата до стойности от 32-33, като в центъра ще бъде най-топло заради многото сгради и големия автомобилен поток през деня. В края на седмицата са възможни краткотрайни превалявания с гръмотевици, но все пак вероятността за такива не е особено голяма. 

неделя, 9 август 2015 г.

ЦСКА с първа победа във "В" група



ЦСКА записа първа победа във "В" група. Днес червените изиграха своята първа среща в аматьорската лига срещу отбора на Струмска слава на стадион "Българска армия". Феновете на червените още в ранния следобед започнаха да се събират около стадиона и малко след неговото начало на трибуните присъстваха рекордните около 10 хиляди души за мач в аматьорската лига. Отборът на гостите пък в крайна сметка успя да се събере, след като ден преди това не беше ясно ще се състои ли срещата.

Advertisement: Реклама: 
Червените успяха да надвият своя съперник с класическото 3:0, като два от головете паднаха в самия край на срещата. През целия мач домакините не спираха да откриват нови и нови положения пред себе си, но те все нямаха своята крайна реализация в противниковата врата. В 21-вата минута обаче след грешка в защитата на гостите червените успяха да открият резултата на почти празна врата. Последните два гола паднаха в самия край на мача и така ЦСКА записа първа победа в аматьорската "В" група.