събота, 16 май 2015 г.

Лудогорец отново шампион на България



За четвърти пореден път Лудогорец стана шампион на България, след като няколко мача преди края на шампионата събра достатъчна преднина пред останалите отбори, за да може да си позволи да празнува по-рано. Футболистите в зелено успяха да спечелят срещата с Локомотив София с резултат 4:1 и така завоюваха нови три точки, с които вече са недостижими на първото място в шампионата. Специално за срещата стадионът беше пълен, а трибуна "Моци" беше официално открита по-рано същия ден.

Така Лудогорец продължава да доминира в българския футбол и тази година отново ще опита да влезе в групите на Шампионска лига, където миналото лято направи фурор в мачовете с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел. При ново влизане в най-престижния турнир отборът на Георги Дерменджиев ще заработи още няколко милиона евро и ще продължи възходящата тенденция, започнала преди няколко години.

петък, 15 май 2015 г.

Горещо време през уикенда и бури след това



Топло и слънчево ще бъде времето днес и утре в страната, като на много места температурите ще са над 25 градуса, в отделни райони не са изключени и стойности до 30-те . Днес ще преобладава слънчево време, като следобед над Северна България облачността ще се увеличи и ще превали дъжд, на места придружен от гръмотевици. Утре времето също ще се задържи предимно слънчево и с още малко по-високи температури, като следобед над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи от дъжд, на места е възможно да са интензивни.

Advertisement: Реклама:
В неделя през страната ще преминава студен фронт, който ще понижи температурите с няколко градуса и ще донесе със себе си гръмотевични бури в цялата страна. Най-силни ще са те в Южна и Източна България, където има сериозна опасност от градушки. Облачно и с валежи ще бъде и в неделя през нощта, но от понеделник ще започне постепенно стабилизиране на времето. Очакват се валежи в следобедните часове предимно в Западна България и планините, а времето ще започне да се затопля.

четвъртък, 14 май 2015 г.

Борисов отговаря на зрителски въпроси над час



Интервю на премиерът Бойко Борисов специално пред БТВ в понеделник стана повод за много коментари в медиите през последните дни. В него премиерът в рамките на час отговаряше на живо на много зрителски въпроси, които бяха събирани предварително в продължение на повече от седмица и най-интересните му бяха зададени по време на предаването. Разговорът беше основно за здравеопазване, строителство и бежанци, но имаше и много въпроси за бедността в страната, институциите и коалиционните партньори в правителството.

Борисов заяви, че за момента кабинетът е стабилен и не вижда нужда от промени, като специално подкрепи правосъдния министър за готвената от него реформа, както и министър Москов, който до седмица трябва да предложи план за излизане от кризата в сектор здравеопазване. По време на интервюто премиерът заяви, че правителството на Орешарски е било губене на време и евросредства и че отново европейските партньори започват да връщат доверието си към страната след идването на новото правителство на власт.


сряда, 13 май 2015 г.

"Пайнер" отбелязва 25 години с два концерта



Тази година се отбелязват 25 години от създаването на музикална компания "Пайнер". По този повод в началото на юни ще се проведат два концерта в Античния театър в Пловдив, където фирмата ще отбележи своят рожден ден с бляскаво двудневно шоу, което ще събере всички изпълнители на едно място, а публиката определено ще може да види всичките си любимци на една сцена. Вчерите ще бъдат разделени на народна и попфолк, като първата вечер изпълненията ще са от народни песни на фолклорните а и не само изпълнители, а втората- на попфолк.

Advertisement: Реклама:
В първата вечер наред с изпълнителите на народни песни на компанията на сцената също ще се качат Глория, Галена, Преслава, Тони Дачева, Нелина и много други, които също ще зарадват публиката с някой от най-хубавите български народни песни. Втората вечер на сцената ще се качат поп-фолк изпълнителите, които ще зарадват феновете с най-големите си хитове от годините, както и с нови парчета. Продажбата на билети ще започне съвсем скоро, като се очаква и двете вечери Античният театър да бъде пълен.

вторник, 12 май 2015 г.

Любо Пенев взима солидна премия при участие в Европа



Голяма премия ще получи Любо Пенев ако успее да класира ЦСКА за евротурнирите. Настоящият треньор на червените пое тима за последните пет срещи от шампионата, които се оказват решителни за бъдещето на отбора тази година в Европа. 70 хиляди лева е премията, която лично ще получи треньорът при успех на поставената цел от ръковоството на клуба. Отделно от това ще бъдат проведени и разговори с Пенев за оставането му на поста и през следващия сезон.

Целият треньорски щаб на Любослав Пенев също ще получи солидни премии при участие в Европа. До тогава обаче остават още няколко мача, които задължително трябва да бъдат спечелени от червените, за да могат да си осигурят мачове и през лятото с чуждестранни отбори. Червените в момента са на четвърто място, а само едно по-нагоре вече влизат и в зона Европа. Последните срещи ще решат и това дали ЦСКА ще играе в Европа тази година или това ще е първата от много години насам, които ще са нулеви за червените.

понеделник, 11 май 2015 г.

Студено време днес, жега в края на седмицата



Студено време се очаква днес в страната. Температурите ще са много по-ниски от обичайните за месеца, като в Западна България няма да надвишават 13-15 градуса. Още от сутринта над западните райони облачността е значителна, като в часовете около обяд ще започнат превалявания от дъжд, които на моменти в следобедните часове ще са интензивни. Възможни са гръмотевици и градушки на отделни места в западните и централните райони от страната. Максималните температури днес ще са между 13 и 20 градуса, по-високи в Източна България.

Advertisement: Реклама:
В планините днес времето ще е много студено, по високите части дори зимно. Над 2 000 метра ще вали сняг, като температурите ще са близки до нулата, по върховете и отрицателни. Там снеговалежът ще  образува нова снежна покривка с дебелина няколко сантиметра. От утре обаче в цялата страна започва затопляне и намаляване на облачността, като в края на седмицата ще бъде горещо с температури над 30 градуса.

неделя, 10 май 2015 г.

Престрелки и страх в македонски град



Терористична война в македонския град Куманово над 30 часа доведе до много жертви и ранени. 8 полицаи и 14 екстремисти са сред жертвите на престрелките в македонското градче, където повече от денонощие се водеха сражения между полицейските сили и терористична организация, влязла в началото на месеца през Косово. В един от кварталите на Куманово повечето къщи са разрушени, а по тях има следи от куршуми. Някои от къщите са сринати  до земята, като гледката прилича като по време на война. Проправителствените медии в страната съобщаваха през цялото време за приключване на стрелбата, като по този начин се опитваха да заблудят обществото за случващото се в района.

Днес по обяд беше сложен край на престрелката, а вечерта и хората започнаха да се връщат по своите къщи след като полицията вдигна блокадата на един от кварталите в града. За 10-ти и 11-ти май в цялата страна са обявени дни за национален траур в памет на загиналите полицаи. Премиерът на страната заяви, че те са спасили живота на много хора, като са предотвратили терористични атаки по много сгради в столицата Скопие.