събота, 4 юли 2015 г.

Плажовете по родното Черноморие пълни с туристи



Пълни с туристи са вече курортите по морето въпреки кризата на отношенията между България и Русия. Тази година се забелязва спад в резервациите от Русия, но като цяло курортите са пълни с почиващи от много други места. Заради кризата в Гърция се очаква част от почивките, резервирани в южната ни съседка да бъдат анулирани и туристите да изберат между България, Испания и Турция.

През юли има най-много туристи по родното Черноморие, когато и хотелиерите и собствениците на ресторанти там печелят най-много. Слънчев Бряг, Несебър и Созопол са вече пълни с туристи, но в някои от хотелите все още могат да бъдат запазени стаи. В по-малките курорти има по-голям избор, като там и туристите не са толкова много. Плажовете са пълни още в Обзор, Китен и Ахтопол, а много от туристите също така се ориентират към по-малките такива- в Царево, Синеморец и Балчик. За поредна година южното ни Черноморие е далеч по-предпочитано от северното, където резервациите са много по-малко.

петък, 3 юли 2015 г.

Гърците излизат на референдум в неделя



Референдум в Гърция тази неделя ще реши каква да бъде съдбата на държавата. След като няколко седмици не стигнаха на управляващите в южната ни съседка  и Европа да се разберат за дълговете, премиерът Алексис Ципрас насрочи референдум, на който народът да си каже мнението одобрява ли предложените от кредиторите условия или ги отхвърля. Вече няколко дни лично премиерът призовава гърците да гласуват против условията на кредиторите. За тази вечер е насрочен и митинг в центъра на Атина, на който ще присъства лично премиерът, който ще говори пред събралите се хора.

Advertisement: Реклама: 
Междувременно Европа спря всякакви преговори с Гърция до референдума в неделя, който ще реши каква да бъде съдбата на южната ни съседка. Предварителните социологически допитвания дават почти равни шансове за гласуване за и против предложените от кредиторите условия, което значи, че до последно няма да бъде ясно какво ще е решението на гърците. Очаква се до 48 часа след провеждането на референдума да бъде постигнато споразумение с кредиторите и страната да започне да се възстановява от сериозната финансова криза, в която е в момента.

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Фандъкова лидер по одобрение от софиянци



Кметът на София Йорданка Фандъкова почти със сигурност ще спечели нов мандат за управление на столицата на предстоящите местни избори през есента. Градоначалникът има солидна подкрепа от софиянци след като започна преди години програма с мащабни ремонти из целия град, които дават своя ефект години по-късно. Пускането на нови разширения на метрото допълнително покачиха рейтинга на кметицата, а с пускането на западната тангента в края на август движението в района на Люлин значително ще бъде облекчено, а придвижването ще стане много по-бързо.

Другите партии още не са обявили своите кандидати за кметове в столицата, но едва ли ще има човек, който да успее да победи настоящият кмет. Очаква се още на първи тур Фандъкова да бъде избрана с огромна преднина пред останалите кандидати. В нейната програма продължават да бъдат заложени сериозни промени в столицата като продължаване на строителството на много детски градини, разширение на метрото, подновяване на превозните средства, обслужващи градския транспорт и много други. 

сряда, 1 юли 2015 г.

Патриотите с отговор за властта в петък



Патриотичният фронт ще даде окончателен отговор ще продължи ли да подкрепя правителството в петък. Това ще стане след последен кръг от срещи с представители на управляващите, сред които и самият премиер Бойко Борисов. Преди месец патриотите поставиха седем искания, които да бъдат изпълнени за да продължат да подкрепят кабинета. На среща с представители на ГЕРБ те дадоха едномесечен срок за започване на изпълнението им, след който ще преценят какво да е поведението им в пленарна зала.

Advertisement: Реклама: 
Според Валери Симеонов има желание от страна на управляващите за работа по исканията им и по тях вече се работи, като даде за пример започналото събаряне на незаконни ромски постройки в квартал "Кремиковци", община Гърмен. Окончателен отговор обаче дали парламентарната група ще продължи да подкрепя правителството ще има в петък, когато от партията ще дадат специална пресконференция.

вторник, 30 юни 2015 г.

Новите в ЦСКА с пресконференция



Новото ръководство на ЦСКА в лицето на изпълнителния директор Пламен Марков и старши-треньорът Христо Янев даде пресконференция пред медиите след като застана начело на тима след промените в отбора, дошли седмици след изпадането му в аматьорската "В" група. Гриша Ганчев, който е новият собственик на клуба заедно с Юлиян Инджов са избрали този тандем да води отбора и управлява клуба оттук нататък и се очакват от тях успехи, равни на славното име на отбора.

На пресконференцията Христо Янев заяви, че ще разчита на български футболисти, а Пламен Марков заяви, че ще се обърне специално внимание на школата на клуба, от където ще бъдат включвани футболисти в официални срещи. Тези дни се очаква да има и официално прехвърляне на акциите към Гриша Ганчев, който да започне плана си за възраждане на клуба и изчистване на големите задължения, които трябва да бъдат покрити за да може отборът да се завърне и по документи в професионалния футбол. 

понеделник, 29 юни 2015 г.

Кризата в Гърция води страната към фалит



Гърция е на ръба на фалита, който може да бъде реален след броени дни. До края на този месец южната ни съседка трябва да се разбере с кредиторите за своите дългове, които са огромни и не могат да бъдат погасени от гръцка страна. Няколкодневните вече преговори между Гърция, Международния валутен фонд и Европейския съюз не дават никакви резултати и опасенията на все повече лидери са, че страната ще бъде в състояние на неплатежоспособност.

Advertisement: Реклама: 
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас заяви, че няма да се поддаде на натиск от страна на кредиторите и насрочи референдум за 5-ти юли, на който гражданите на страната да решат да се приемат ли предложенията на кредиторите или те да бъдат отхвърлени. Очаква се масово гърците да гласуват против предложенията, което още повече би задълбочило кризата в страната. През новата седмица всички банки в Гърция ще останат затворени, а пред банкоматите от дни има големи  опашки от граждани, обезпокоени за своите пари.

неделя, 28 юни 2015 г.

Хладно начало на юли



Хладно и дъждовно ще започне месец юли. На много места в Западна и Централна България в часовете около и след обяд ще има купесто-дъждовна облачност, като на места ще има гръмотевични бури, съпроводени с интензивни краткотрайни валежи. Градушки също не са изключени. Очаква се в началото на месеца температурите да са между 23 и 28 градуса, по-високи в Източна България, където времето ще е слънчево.

За разлика от останалата част от страната, по Черноморието ще преобладава слънчево и топло време, идеално за плаж. Температурите ще са между 27 е 30 градуса, по-високи на юг. Постепенно морската вода също повишава своята температура и в началото на месеца тя ще бъде между 22 и 24 градуса. В средата на месеца се очаква градусите на водата да достигат до 26-27 по най-южните части на Черноморието.