събота, 16 юли 2016 г.

"Държава в държавата" нарече Слънчев бряг главният прокурор



"Държава в държавата" нарече главният прокурор Сотир Цацаров морският курорт "Слънчев бряг" в интервю пред Нова телевизия. Според обвинител номер 1 в комплекса действат различни правила, като битката за паркинги, заведения, дискотеки и магазини е много сериозна. Именно това е и причината преди месец да бъде изпратена допълнителна полиция в района, която да прави проверки на всички входове и изходи на града. Според данни на МВР за месец са проверени близо 10 хиляди лица, като в част от тях са открити незаконни вещи.

От всички институции, които трябва да осъществяват контрол по редица дейности са предприети действия за осъществяване на масови проверки в комплекса. Седмици наред вече се правят проверки по заведения за издаване на касов бон, като глобите при неспазване на наредбите са сериозни. От "Агенция по безопасност на храните" вече са направили няколко проверки на заведения в комплекса и са осъществили нередности, които е предписано да бъдат отстранени в най-кратки срокове. До края на лятото ще продължат проверките в комплекса, а и в други по нашето море, заявяват от агенцията.

петък, 15 юли 2016 г.

"Шоуто на Слави" под въпрос дали ще остане в БТВ



"Шоуто на Слави" може да не продължи да се излъчва от БТВ от септември тази година. Продуцентът му Слави Трифонов има всяка година едногодишен договор с телевизията и преди началото на всеки телевизионен сезон, който започва с приключването на летните отпуски и началото на месец септември, сключва нов договор с различни условия. Преди дни в едно от своите предавания той даде да се разбере, че не е ясно дали предаването му ще продължи да се излъчва по БТВ от есента или ще се премести в друга телевизия.

Вече 16 години "Шоуто на Слави" се излъчва по БТВ и това безспорно е най-успешното шоу у нас за всички времена. Според много зрители обаче сегашният му формат се е изчерпал напълно и все по-малко хора го гледат. Факт е, че зрители, които преди са гледали шоуто всяка вечер сега напълно са забравили за него. Именно това е и причината Трифонов да търси варианти за преформатиране на шоуто си, с което отново да върне зрителския интерес към себе си. Дали ще успее и ще продължи ли да работи с БТВ ще се разбере вероятно през август.

четвъртък, 14 юли 2016 г.

Искат повторен референдум във Великобритания за оставане в Европейския съюз



Великобритания да излезе възможно най-бързо от Европейския съюз- това искат останалите страни членки, които призовават политиците в страната в най-кратки срокове да се вслушат във волята на хората, гласували на референдума и да задействат процедурите по излизането на страната от съюза. Това обаче вероятно няма да стане така бързо, както искат от Европа поради факта, че през септември ще се гледа петицията, събрала около 5 милиона подписа на сайта на британския парламент с искане за провеждането на повторен референдум по същия въпрос. Много от хората, гласували "за" излизането на страната вече са променили мнението си и искат да останат в съюза.

Advertisement: Реклама:
Преди дни Дейвид Камерън, все още изпълняващ длъжността премиер на Великобритания даде да се разбере, че провеждането на повторен референдум е немислимо и резултатите от вече провелия се са ясни. Натискът от улични протести и недоволство на хората, особено тези от Шотландия и Северна Ирландия, масово гласува ли за оставането в ЕС са причината подписката да бъде разгледана и да бъде взето отношение по нея. Ако Великобритания напусне съюза, от Шотландия се заканиха да проведат референдум за напускане на Великобритания и кандидатстване на страната самостоятелно в Европейския съюз.

сряда, 13 юли 2016 г.

Нови скандали около ЦСКА



Продължават драмите с двата клуба с името ЦСКА. Преди дни в няколко спортни сайта мълниеносно се разнесе новината, че благодетелят на ЦСКА-София Гриша Ганчев сериозно е бил разочарован от случващото се в последните дни и обмисля да спре да се занимава с отбора. Тази новина се разнесе за минути в интернет пространството, като някои медии дори обявиха, че Ганчев вече се е оттеглил от клуба, но това не е факт. Към този момент благодетелят на червените продължава да ги подкрепя и отборът продължава лагера си в Австрия, където утре трябва да изиграе престижна контрола с отбора на Интер.

На 23-ти юли пък тимът официално трябва да бъде представен на стадион "Българска армия", а след това да се проведе среща с отбора на Удинезе. Това обаче не е ясно дали ще се случи. За същия ден синдикът на автентичният клуб Дора Милева е заявила контрола с отбора на Рилски спортист. Това съвпадение, напълно случайно или не може да доведе до сериозни сблъсъци между поддръжниците на двата проекта и именно заради това в момента се водят преговори срещите да не се играят в един и същи ден. До края на тази седмица се очаква официална информация от щаба на ЦСКА-София.

вторник, 12 юли 2016 г.

Рязко влошаване на времето през уикенда



Захлаждане и валежи ни очакват през следващите дни и през уикенда, когато температурите чувствително ще паднат надолу. Преди това обаче в сряда ни очаква топло време с температури в страната между 31 и 36 градуса. Най-топло ще бъде времето в четвъртък, когато градусите  ще са между 33 и 38, на места до 39. Времето ще бъде опасно топло и се препоръчва на всички да избягват излизането на открито между 12 и 18 часа, когато е и най-топлата част на деня.

Advertisement: Реклама:
В следобедните часове на четвъртък над Западна България се очакват валежи, но те ще са на малко места, основно около планините. В петък и събота обаче ще нахлува студен въздух от северозапад, който чувствително ще понижи температурите на запад. Там ще е често облачно, с мощни купесто-дъждовни облаци и чести валежи, придружени с гръмотевици. Опасност има и от градушка. На изток времето ще е предимно слънчево и ще се задържи топло. В събота в Западна България дневните температури ще са между 18 и 23 градуса, докато на изток ще са между 28 и 33 градуса. В неделя и понеделник градусите по морето ще се понижат с 2-3, но ще остане слънчево и топло и постепенно ще започне подобрение на времето в страната.

понеделник, 11 юли 2016 г.

Пълни плажове у нас в разгара на лятото



Пълни са плажовете у нас в разгара на лятото и сезона. Както по северното, така и по южното Черноморие без значение дали е делничен или почивен ден плажните ивици са пълни с хора, които са излезли на плаж под жаркото слънце. Зоните за свободно плажуване, които са освободени от такси за шезлонг и чадър са пълни от сутрин до вечер, а по-предни места близо до морето могат да се намерят само рано сутрин или в по-късните следобедни часове. Хубавото време и топлата морска вода са причината хората да изкарват по цял ден край брега, без да се притесняват от влошаване на времето.

Спасители има на повечето плажове у нас, като всички големи такива са обезопасени и с охранителни пунктове средно през 50 метра. Работното време на спасителните екипи на повечето места е от 8 до 18 часа. Заради мъртвото течение и понякога бурното море е задължително туристите винаги да се информират какъв е флага на плажа и дали е разрешено влизането във водата или не. При много бурно и опасно море спасителите забраняват къпането във водата поради сериозен риск за живота и здравето на плажуващите.

неделя, 10 юли 2016 г.

5G интернет в Европа до няколко години



До края на това десетилетие в Европа може да заработи 5G мрежа. За това се споразумяха над 10 от водещите мобилни оператори на континента. В специална декларация те заявяват, че са готови да инвестират в проектирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на такава мрежа при условие, че получат подкрепа от местните правителства и бъде допуснато по-високо ниво на свобода в използването на интернет в Европа. В някои страни на континента все още интернет връзката е много слаба и бавна и зареждането на страници става трудно, а свалянето на филми още повече.

Advertisement: Реклама:
Мобилните оператори обаче са готови да създадат много бързата 5G мрежа, която гарантира много бързо и лесно сърфиране в интернет и сваляне на всякакви файлове с много по-бърза скорост от тази, която е предоставена на потребителите в момента. България е една от страните, в които от скоро всички мобилни оператори предлагат новата 4G мрежа, която в сравнение с 3G мрежата предоставя по-бърз и надежден интернет. До няколко години у нас би трябвало да стартира и реализацията на по-бързата мрежа, но преди това трябва да се премине през доста процедури, които трябва да бъдат съгласувани с държавата. Вероятно обаче няма да има проблем да се освободи честотен ресурс за желаещите да изградят и въведат в употреба 5G мрежа, но със сигурност и разходите по този проект няма да са никак малки за всеки от мобилните оператори.