събота, 27 септември 2014 г.

Моловете в огромна конкуренция в цяла София



Няколко големи мола вече има в столицата, след като последния отвори врати този месец в квартал Люлин. Така големите търговски центрове станаха доста за град като София, като в следващите години се очаква строителството на поне още един. На първи октомври се открива още един голям търговски център- на околовръстното шосе до магазин ИКЕА. Очаква се в него да има кино, както и много от големите търговски марки магазини. Молът ще отвори с пищно тържество и изненади за своите посетители.

Едни от най-предпочитаните молове в момента в столицата са Мол Парадайз, Мол България и The Mall. В конкуренция с останалите, Mall of Sofia остава на по-задни позиции, след като преди години беше първия голям търговски център в столицата. Появата постоянно на нови и нови обаче засили конкуренцията и оставя мола в центъра на София на едно от последните места, като една от основните причини е практически липсата на безплатен паркинг, тъй като само първите 15 минути в търговския център са безплатни. За сравнение в Мол Парадайз паркингът е напълно безплатен, а в Мол България не се заплаща в рамките на първите три часа.

петък, 26 септември 2014 г.

Дъжд и застудяване от утре


Студено време и валежи ще има днес през целия ден в страната. От северозапад прониква студен въздух, който ще понижи температурите с 8-10 градуса спрямо вчера. Заедно със застудяването ще има валежи от дъжд, на места в южна и източна България интензивни. Очакват се количества между 10 и 50 литра на квадратен метър дъжд. В Западна България през целия ден се очакват максимални температури до 15 градуса, докато на изток градусите ще достигат стойности между 18  и 20 градуса.

Advertisement: Реклама: 
В планините времето ще бъде неподходящо за туризъм. Навсякъде ще бъде облачно, а билата ще са в мъгла. На много места ще вали дъжд, над 2400 метра валежите ще са от сняг. По-силни валежи се очакват в Рило-Родопския масив, където може да паднат над 50 литра на квадратен метър валеж. Привечер и през нощта срещу събота от запад ще започне отслабване на валежите, като в събота до обед на много места те ще започнат постепенно да спират. 

четвъртък, 25 септември 2014 г.

"Съдби на кръстопът" се завърна в ефир



Хитовото предаване "Съдби на кръстопът" се завърна в ефира на Нова телевизия от новия телевизионен сезон. Историите, разказвани в него, още с първия си епизод предизвикаха различни мнения сред аудиторията, но въпреки това рейтингът на предаването е един от най-високите. Нова телевизия вече започна да излъчва епизодите на "Съдби на кръстопът" всяка седмица в делнични дни след "Биг Брадър", като всички истории са нови и неизлъчвани досега.

Advertisement: Реклама:
Очаква се втория сезон на предаването да постигне поне същия рейтинг като предишния, който срази конкуренцията напук на всички скептици. Предаването бе едно от най-гледаните в телевизионния ефир за своя часови пояс и именно това накара директорите в телевизията да вземат решение да финансират продължението му. Твърде вероятно е и през 2015-та година да гледаме нови епизоди на "Съдби на кръстопът", където се разказват истински житейски истории от живота на обикновения човек. 

сряда, 24 септември 2014 г.

Истерия за Реал Мадрид, билетите на черната борса гонят рекорд



Около 11 хиляди неизкупени пакети за мачовете на "Лудогорец" с Реал Мадрид, Базел и Ливърпул има в момента. Очаква се до края на седмицата всички билети да бъдат изкупени и така при трите домакинства  на разградчани Националният стадион "Васил Левски" да бъде пълен до краен предел. За срещата с Реал Мадрид на стадиона ще има 39 хиляди зрители, заради наложената санкция от УЕФА, която затвори блок 32 в сектор "В". Той е с капацитет от 1950 седящи места. За мачовете с Ливърпул и Базел обаче и този блок ще бъде отворен и така стадионът ще бъде изцяло пълен.

Дни остават до първото домакинство на Лудогорец срещу европейския шампион, като интересът към срещата е все по-голям. Отвсякъде любителите на футбола се опитват да се сдобият с ценната хартийка, която ще  им позволи да видят на живо и отблизо най-скъпият отбор в света със звезди като Кристиано Роналдо, който се очаква да започне титуляр в мача. На черната борса цените на билетите за мачът Лудогорец-Реал Мадрид в момента са на двойна или тройна цена, като в деня на мача се очаква да се стигне до умопомрачителни суми за билети. 

вторник, 23 септември 2014 г.

Сериозно застудяване настъпва днес в страната



Сериозна промяна във времето настъпи днес в България. От запад-северозапад продължава да нахлува много студен въздух, който понижава постепенно температурите в цялата страна. Заедно с него валежи днес ще има в цялата страна, като следобед над Западна България те ще спират. Температурите днес в страната ще са между 10 и 15 градуса, само в Югозападна България ще достигат на места до 18-20. За цялата страна е обявен код "жълт" за силен вятър с пориви от 13 до 18 метра в секунда. Най-силен ще е вятърът в Северна България. За София днес се очаква температурата да не надвиши 12 градуса, като през целия ден ще духа студен вятър, който ще създава усещане за още по-студено време. Следобед нас столицата валежите ще спрат и облачността ще се разкъса.

В планините днес ще е облачно, мъгливо, студено и ветровито. Над 1800 метра валежите ще са от сняг и ще се образува снежна покривка. Времето няма да бъде подходящо за туризъм. Студеният вятър рязко ще понижи температурите спрямо предишните дни. В планинските части от Западна България валежи се очакват до обяд, като след това те ще спрат и облачността ще се разкъса. В източните планински райони валежите ще продължат и през втората част от деня, като на места ще са интензивни. 

понеделник, 22 септември 2014 г.

Истерия за билети за мачовете на Лудогорец в Шампионска лига



Истинска истерия обхвана страната в първия ден от пускането на пакетните билети за мачовете на Лудогорец в групите на Шампионска лига. Пакетите се продават за мачовете на разградчани в София с Реал Мадрид, Ливърпул и Базел, като индивидуални билети само за първия мач с Реал ще се продават след 25-ти при останали единични бройки. Над 200 души чакаха от сутринта пред касите на Националния стадион, за да се снабдят с ценните хартийки. За близо час бяха изкупени рекордните над 14 хиляди пакетни билета, като вече всички билети за секторите А и В са изкупени. Останали са бройки все още за страничните сектори Б и Г.

Истерията се очаква да продължи с пълна сила и със сигурност мачът на Лудогорец срещу Реал Мадрид ще бъде най-гледаният в историята на българския футбол. Очаква се стадион "Васил Левски" да бъде изпълнен до краен предел, а над 100 телевизии от цял свят да излъчват срещата на живо от София. БТВ Екшън ще бъде българската телевизия, която ще предава срещата и ще се грижи картина от нея да достига до целия свят. От екипа на телевизията вече готвят голямо дискусионно студио преди срещата, като отразяването й ще бъде впечатляващо. 

неделя, 21 септември 2014 г.

Евгени започна с претенциите във Вип Брадър



Евгени Минчев се опитва да бъде тартор в къщата на Биг Брадър седмица след началото на предаването. Лордът постоянно предявява претенции и налага собственото си мнение пред това на останалите съквартиранти, които вече започват да се дразнят от него. Минчев се очаква да бъде един от най-интересните участници в тазгодишното издание на предаването, като с най-голям интерес зрителите очакват да видят как ще се развие скандалът им с Камелия Воче. Още във визитките си двамата заявиха, че не се понасят един друг и определено в къщата ще се стигне до скандал помежду им.

При влизането на Воче в къщата от трудовия лагер Евгени остана на стола си, докато всички останали участници отидоха да поздравят новодошлите. Минчев не сметна за нужно да прояви малко култура, за каквато иначе претендира в огромни количества, и дори посмя да се прекръсти в ефир при вида на Камелия. Лордът очевидно до края на предаването няма да промени поведението си, а напротив- може би ще стане още по-агресивен, за което загатнаха негови познати в живота.