събота, 12 септември 2015 г.

Георги Кадиев вече не е в БСП



Георги Кадиев беше отстранен от БСП. Това стана на заседание на местната организация в "Лозенец", където той членува като редовен член на партията. Заради своята кандидатура за кмет на София, която не е одобрена от партията и по този начин той излиза в пряка борба с кандидата на БСП от ръководството решиха да отстранят депутата, който от години е в опозиция на ръководството. Той е отстранен и от парламентарната група, като поне до изборите ще бъде независим народен представител.

Advertisement: Реклама: 
Кадиев заяви, че проблемът на БСП не е той самият, а нейното ръководство и не се чувства по никакъв начин отхвърлен от партията и своите колеги, с които работи от години. След местните избори депутатът заяви, че ще реши дали да прави партия и да остане ли в парламента като независим народен представител. От АБВ вече заявиха, че има голяма вероятност да подкрепят кандидатурата му за кмет на столицата, като до дни се очаква и други формации да се обявят в подкрепа на бившият червен депутат.

петък, 11 септември 2015 г.

Прогноза за топла зима със сняг основно в планините



Сравнително топла зима очаква България според прогнозата на една от големите метеорологични агенции в света. Валежите над нашата страна ще са по-малко от обичайните, като сняг ще вали предимно в планините, а в равнините валежите по-често ще са от мокър сняг или дъжд. Зимата се очаква да бъде с до 3 градуса по-топла от обичайното, сочат прогнозите за градусите през зимните месеци.

Въпреки данните трябва да се уточни, че това е дългосрочна прогноза, като нейната сбъдваемост е доста по-ниска като проценти от тази на средносрочната или дори краткосрочната, където вероятността тя да се сбъдне е от 60 до 80 процента. Някои от българските климатолози вече заявиха своите скептични мнения относно издадената прогноза, като уточниха, че е прекалено рано да се прави такова заключение за зимата преди още дори есента да е започнала. Официално есента ще заеме мястото на лятото на 21-ви септември, когато и денят и нощта ще се изравнят по продължителност. 

четвъртък, 10 септември 2015 г.

"Канал 3" с нов неофициален собственик



Депутатът от ДПС Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева са придобили "Канал 3". Тази новина гръмна преди дни в публичното пространство, след като в регистрите на телевизията настъпиха известни промени. За намесата на политика в телевизията се заговори още преди година, когато започна и нейното постепенно обновяване с нова техника, нови студия и привличането на сериозни кадри, работещи от години в едни от най-големите медии у нас.

Advertisement: Реклама: 
Все още обаче няма официална информация около твърдението, че Пеевски е новият собственик на "Канал 3". Вероятно такова няма и да се получи през следващите месеци, като депутатът до този момент с нищо не е намекнал, че каналът е вече под негово влияние. От телевизията също мълчат и не дават каквито и да е подробности на останалите медии. Междувременно "Канал 3" продължава да държи силен коз в ръцете си с излъчването на мачовете на ЦСКА във "В" група, като срещите събират сериозен зрителски интерес.

сряда, 9 септември 2015 г.

България и Русия в спор заради отклонени самолети



Продължава скандалът между България и Русия по повод отказаният преди дни въздушен коридор от наша страна на два руски самолета, превозващи хуманитарна помощ към Сирия. По официални данни от българска страна самолетите не са получили разрешение да преминат през българска територия поради съмнения за товара, който се намира на борда на двата самолета.

Русия веднага реагира и поиска обяснение от България защо нейни самолети не са били допуснати да преминат през страната. Министърът на вътрешните работи на България Даниел Митов пък заяви, че нашата страна няма да даде възможност за преминаване на руски самолети, пътуващи към Сирия без да има възможност за внезапна проверка на някое от българските летища. През следващите дни спорът между двете страни се очаква да се задълбочи още повече.

вторник, 8 септември 2015 г.

Летният туристически сезон е към своя край



Краят на летният туристически сезон наближава и с това цените по родните черноморски курорти бележат своя логичен спад. Официално 30-ти септември е последния ден, в който сезонът по морето продължава, а след това масово хотели, заведения и дискотеки затварят врати до следващата година. Тази година обаче още в началото на септември някои от заведенията започнаха да разпускат своя персонал, а в средата на месеца се очаква и да затворят.

Advertisement: Реклама: 
По-хладното време, което се очаква през следващите дни допълнително ще изгони туристите от плажа. Наближаването на първия учебен ден също е важен фактор, който влияе на броя на туристите по родното черноморие. Курорти като Несебър, Слънчев бряг, Созопол, Ахтопол и други вече бележат спад в броя на туристите, като най-голям е той при първите два курорта. Там до дни дискотеките също ще затворят, тъй като след средата на септември в Слънчев бряг е почти пусто.

понеделник, 7 септември 2015 г.

Мания по Бербатов в Гърция



Истинска истерия е обхванала Гърция дни след новината, че Димитър Бербатов преминава в местния ПАОК. Буквално за часове страницата на българина в социалната мрежа "Фейсбук" бе харесана от хиляди гърци, а търсенето на тениски с името на футболиста започна още в първите часове след обявяването на новината на официалния сайт на клуба. Бербатов бе представен преди дни пред медиите и феновете, като дори на стадиона той си направи селфи с всички присъстващи.

Очаква се Бербатов да се превърне в най-голямата звезда, играла в последните години в местен тим. Вероятно следващата седмица ще бъде и първото участие на българина с отбора, като той ще бъде пуснат в игра за мачовете в Лига Европа. Плановете на ръководството на ПАОК са да задържат футболиста и през следващите няколко години, а очакванията на всички са за много класа и голове в противниковата врата.

неделя, 6 септември 2015 г.

ЦСКА може да бъде глобен с 270 точки



ЦСКА може да изгуби 270 точки от множество дела, които са заведени срещу клуба от бивши играчи и служители, съобщи Гриша Ганчев, който е благодетелят на  отбора в момента. Именно това е била и причината бившият шеф на Литекс да се събере на среща с част от тарторите на агитката и да ги информира за последните събития около червения клуб. Заедно с тях е взето решение отборът да продължи своето участие във "В" група, а също така и да не се слива с Литекс и догодина да участва в елита.

Междувременно ЦСКА победи отборъ на Велбъдж Кюстендил с 6:0 в пореден мач от родната "В" група, играл се на стадион "Българска армия". Пред над 4000 фенове червените поведоха още в първите минути на срещата и до нейния край водеха играта на терена. Това е поредна среща, в която отборът е без допуснат гол, а отбелязва повече от едно попадение. Така червените делят първото място с Витоша Бистрица, които също продължават само с победи от началото на първенството.