събота, 2 август 2014 г.

Прекрасно време по морето и много туристи през месец август



Началото на месец август започна с дъждовно време в страната, но и с много туристи по морските курорти, където температурите са по-високи, облаците по-малко и позитивните гости много повече. Прогнозите на синоптиците сочат, че месец август ще бъде прекрасен за туристите по българското черноморие, където времето ще бъде слънчево и топло, а температурата на морската вода ще бъде между 25 и 27 градуса. През месец август обаче се появява и така нареченото "мъртво течение", при което къпането е опасно.

Тази година най-много туристи има отново в Слънчев бряг и Златни пясъци, където гостите от чужбина са предимно от Германия, Великобритания и Ирландия. Предимно по северното ни черноморие има туристи от Румъния и Украйна. И тази година по-малко туристи има на юг от Сопозол, като предимно българите предпочитат да изкарат почивката си в по-малките градчета като Китен, Царево и Ахтопол. Очаква се хубавото време да продължи и през началото на септември, което ще удължи летния сезон.

петък, 1 август 2014 г.

Обилни дъждове отново наводниха населени места в страната



Нови проливни валежи в Западна България усложниха изключително много метеорологичната, като най-сериозна е обстановката във Врачанско и Софийско, където е паднало най-много дъжд за последните 24 часа. Над 50 литра на квадратен метър е валежът в тези места, като в много райони реките вече са повишили значително нивото си и застрашават живеещото по брега им население. Най-сериозно е било през нощта положението в района на Своге, където има скъсани мостове. Валежите продължават и към този момент и се очаква цял ден на бъде хладно и с прекъсвания да продължава да вали в цяла Западна България.

Advertisement: Реклама:
Синоптиците предупреждават, че и днес ще бъде облачно на запад и слънчево на изток, където времето е напълно различно и през целия ден грее слънце, а температурите достигат 30 градуса. Сегашната синоптична обстановка е резултат на преминаващ фронт през западната част на страната, който бавно ще се изнася на изток и утре вече се очакват по-слаби валежи и повече слънчеви часове. От неделя синоптиците очакват затопляне на времето и повече слънчеви часове в цялата страна.

сряда, 30 юли 2014 г.

Валежи на запад и слънце на изток през месец август



Месец август ще бъде с валежи в Западна България и с предимно слънчево време в източна, сочи месечната прогноза на института по метеорология и хидрология към БАН. През почти всички дни на месеца времето по морето ще бъде слънчево и топло, докато често над Западна България ще има следобедни валежи с гръмотевици, които ще държат температурите малко по-ниски от тези в останалите части на страната. Най-високите температури през месеца в страната ще бъдат между 33 и 38 градуса. Атмосферно смущение, което ще донесе захлаждане в страната, се очаква около 20-ти август.

Advertisement: Реклама:
През първата половина на август възможност за валежи ще има в Западна България около 4-ти и 7-ми август, а през останалите дни ще бъде слънчево, следобед горещо. В низините ще бъде особено топло. Нови валежи се очакват към 13-ти и 18-ти август, като след това ще премине атмосферен фронт, който ще понижи температурите в страната, на места значително. През последните дни на месец август времето в страната ще бъде по-стабилно, с много слънце и типично летни температури.

понеделник, 28 юли 2014 г.

ЦСКА и Стойчо- големият комплекс на Левски след 6-та поредна победа



Стойчо Младенов и ЦСКА са най-добрия възможен вариант за червения отбор. След съкрушителното отпадане от Лига Европа и яростта на феновете, във вчерашното Вечно дерби с Левски отбора и треньора трябваше да покажат на всички желание за работа и победи, които несъмнено рано или късно щяха да дойдат. Във вчерашният мач за шести пореден път ЦСКА и Стойчо Младенов успяха да победят Левски, като 2014-та година се очертава да бъде трагична за сините, които нямат победа срещу ЦСКА. Червените съумяха да спечелят вчерашната среда с 2:0 и така вече са еднолични лидери в първенството с шест точки от два мача.

Основен виновник за победата беше Антон Карачанаков, който в първите минути на второто полувреме изригна и вкара блестящ гол от фаул, а минути по-късно направи голов пас за втория гол, вкаран от румънеца Буш. Минути по-късно обаче Маркиньос от отбора на ЦСКА бе изгонен за втори жълт картон, а заради бурна реакция треньора Младенов също бе изгонен от треньорската скамейка. Минути преди да изтекат редовните 90-те и Луис Педро от Левски бе изгонен с втори жълт картон. През целия мач сините така и не успяха да създадат сериозни положения пред червената врата и за пореден път играха прекалено слабо в дербито.