събота, 31 октомври 2015 г.

Пътнически самолет, пътуващ към Русия изчезна от радарите



Катастрофа с руски самолет от последните минути потресе света. Полет от Египет до Русия е изчезнат от радарите около остров Кипър в 5.30 часа тази сутрин, като вече започнаха да пристигат информации, че става дума за катастрофа. Медиите по света все още обаче не са реагирали с по-пълна информация относно поредния самолетен инцидент, който е на път отново да потресе света.

По информация от последните минути няколко десетки линейки пътуват към района на Ларнака, като това може да се превърне в поредния жесток пътен инцидент в новата история на самолетния транспорт. През последните години имаше вече няколко случая на самолетни катастрофи с много жертви, които потресоха света и повдигнаха въпроса за сигурността на пътниците по време на полет и изправността на летателните машини. 

петък, 30 октомври 2015 г.

Масова еуфория за "Междузвездни войни"



Истерия за билети за премиерата на "Междузвездни войни" в целия свят. Лентата ще се завърти за първи път в първите минути на 18-ти декември, когато е световната премиера, а отсега всички билети за повечето кино зали са продадени. У нас истерията за билети е страхотна, като веднага след пускането им в продажба голяма част от тях бяха продадени за няколко часа и вече почти няма свободни места.

Поредният епизод от сагата "Междузвездни войни" напълно очаквано събра вниманието на огромна част от киноманите, като все още обаче няма коментари от кинокритиците, които обикновено се изказват доста компетентно и хващат вкуса и впечатленията на публиката. У нас киносалоните са подготвили специални изненади за всички фенове на филма, като им обещават незабравимо изживяване по време на премиерата.

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Андреа скъса с "Пайнер"



Сензационно Андреа се разделя с фирма "Пайнер" от първи ноември по взаимно съгласие. Това съобщиха от музикалната компания, която излезе с прессъобщение за медиите и обяви раздялата си с четирима изпълнителя на фирмата, а именно Андреа, Крум, Даяна и Кристиана. Техните договори се прекратяват по взаимно съгласие, а компанията им благодари за съвместната работа през изминалите години и реализираните успешни музикални проекти.

Advertisement: Реклама:
Най-изненадващо е напускането на Андреа, която е една от големите звезди на фирмата. В последните години тя отправи поглед на запад и започна да реализира много международни проекти, като правеше впечатление, че те не бяха особено излъчвани по каналите на телевизия Планета. Преди дни пък се заговори, че певицата ще напусне компанията и малко по-късно това се оказа факт. Почти със сигурност Андреа няма да се включи в концерта "14 години телевизия Планета", който ще се състои на 1-ви декември в зала "Арена Армеец". 

сряда, 28 октомври 2015 г.

Мощна атака срещу сайта на ЦИК



Мащабна атака срещу сайта на ЦИК беше извършена в деня на изборите, когато уеб страницата не работеше почти през целия ден. Още от сутринта имаше сериозни затруднения с достъпа до страницата, а около обяд вече беше невъзможно да се влезе в него и от там да се проследи активността в страната по време на местните избори. Според специалисти мащабна атака срещу сайта е причината за срива в сайта.

Няколко часа страницата беше подложена на сериозна атака, като влизането в нея беше напълно невъзможно. Именно това беше и причината за пълното информационно затъмнение през целия ден относно изборната активност в страната и гласуването за референдума. Привечер сайтът беше възстановен, като от службите заявиха, че над 500 милиона души са влезли за ден в страницата, което реално си е добре подготвена хакерска атака.

вторник, 27 октомври 2015 г.

Цацаров поиска от Народното събрание арест за Сидеров и Чуколов



Главният прокурор Сотир Цацаров поиска официално от Народното събрание разрешение за сваляне на депутатските имунитети на Волен Сидеров и Десислав Чуколов, както и за тяхното задържане с цел предотвратяване на бъдещи инциденти с тяхно участие. Според Цацаров двамата могат отново да извършат престъпления, като именно заради това той иска те да бъдат задържани. На депутатите ще се наложи да обсъдят искането и да се произнесат по него в седемдневен срок, освен ако Сидеров и Чуколов сами не се откажат от имунитетите си.

Advertisement: Реклама: 
От ГЕРБ вече осъдиха остро поведението на двамата депутати и особено това на лидерът на АТАКА в неделя вечерта, като от партията почти със сигурност ще подкрепят падането на защитата на двамата. Такива са настроенията и сред народните представители от Патриотичния фронт, Реформаторския блок, ДПС, БДЦ и АБВ, както и сред независимите. От БСП почти със сигурност също ще гласуват "за". Утре Народното събрание се очаква да състави комисия, която да разгледа поведението на двамата и да одобри или не искането на главния прокурор.

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Йорданка Фандъкова с внушителна победа в София



Кметът на София Йорданка Фандъкова победи на първи тур на местните избори своите опоненти. С близо 60 процента Фандъкова отвя конкуренцията, като тя спечели за пореден път доверието на столичани. На второ място по брой гласове се нарежда кандидатурата на Реформаторския блок Вили Лилков, който има около 10 процента. Все още обаче всички бюлетини не са преброени от ЦИК.

С вота на хората кметът на София получава кредит на доверие да продължи работата си по големите проекти в столицата, които се изграждат през последните години. Безспорно разширението на метрото, модернизацията на паркове, изграждането на детски градини и реконструирането на голяма част от булевардите помогна на Фандъкова да спечели на изборите. Нейните противници в кметската надпревара вече я поздравиха и и пожелаха успех по време на новия мандат като кмет на града.

неделя, 25 октомври 2015 г.

Нов екшън със Сидеров в НАТФИЗ, депутатът бит и линчуван



Лидерът на "Атака" беше прибит пред НАТФИЗ тази вечер. Неадекватното поведение на политика продължи и в нощта на изборите, след като стана ясно, че в национален мащаб партията му печели едва около 3 процента от гласовете на хората. Незнайно защо, малко преди 22 часа лидерът на партията и негови депутати нахлуха в сградата на НАТФИЗ и потърсиха саморазправа със студентите и охраната на университета. Близо час Сидеров отказваше да напусне сградата, което наложи допълнително струпване на полицейски сили и пристигането на шефът на СДВР и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Advertisement: Реклама: 
Малко след тяхното пристигане Сидеров остана сам в сградата, заедно със своите депутати, а студентите излязоха пред нея и го очакваха да излезе. Той бе изхвърлен от полицията буквално, а студентите започнаха бурно да го освиркват. Сидеров беше видимо ненадекватен и се мяташе в ръцете на полицаите, които успяха да го отведат едва на няколко метра от централния вход на университета. Там един от гражданите, освиркващи депутата не издържа и го удари право в лицето, малко под окото, което наложи Сидеров да бъде отведен с полиция до 1-во РПУ, а малко по-късно и до "Пирогов". Очаква се до дни парламентът да свали имунитета на депутата, а главният прокурор Сотир Цацаров вече поиска той, заедно с Чуколов, да бъдат арестувани.