събота, 11 октомври 2014 г.

Лъжа се оказаха прогнозите за преспи сняг този месец



Лъжите на редица сайтове за сняг в средата на месеца излизат на яве тези дни. Няколко големи български информационни страници, претендиращи обаче да не влизат в графа "жълти" в края на септември излязоха със заглавия за преспи от сняг на 19-ти октомври, които ще засипят страната ни и ще създадат истинска зимна обстановка. Още тогава родните синоптици изключиха тази възможност като заявиха, че това са измислици и подобно нещо не може да се случи.

Advertisement: Реклама:
С наближаването на датата става все по-ясно, че прогнозите са били лъжа и са имали за цел единствено да увеличат трафика на съответните страници. Предварителните прогнози за 19-ти октомври сочат слънчево време и температури около и над 20 градуса в по-голямата част от страната, като валежи не се очакват. Едва през третото десетдневие на месеца ни очаква понижение на температурите и възможност за валежи, като за момента не се очаква да завали сняг в населените места извън планините.

петък, 10 октомври 2014 г.

България излиза срещу Хърватия тази вечер



България излиза срещу Хърватия във втората си среща от квалификациите за Европейското първенство по футбол през 2016-та година във Франция. Любослав Пенев се очаква да заложи на най-доброто, с което разполага, като на върха на атаката ще бъде капитанът Ивелин Попов, който ще играе с маска на лицето. На вратата ще застане вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов, от който се очаква да успее да запази вратата си суха през целия мач.

 Над 25 хиляди са продадените билети за срещата, като се очаква до нейното начало закупените талони да надвишат 30 хиляди. Трибуните ще бъдат силни заради добрата игра на нашите момчета в предишният мач с Азербейджан, който успяхме да спечелим трудно като гости. В момента отборът ни се намира на първо място в класирането, непосредствено преди Италия и Хърватия, които са спрягани за фаворити за първите две места в групата. 

сряда, 8 октомври 2014 г.

Няколко партии ще подкрепят ГЕРБ за съставяне на правителство



ГЕРБ ще покани на разговори всички партии, които влизат в парламента. Това съобщиха от пресцентъра на партията след заседание на изпълнителното бюро. Първо разговори ще бъдат водени с представители на БСП, като след това с останалите партии по реда на техния резултат на предсрочния вот. Очаква се представителите на социалистическата партия да подкрепят новото правителство в някои сектори, след като по-рано признаха своята изборна загуба.

 От Реформаторския блок се очаква да подкрепят също правителство на Бойко Борисов, като това вероятно ще направят и от Патриотичния фронт. За съставяне на коалиция обаче все още е трудно да се говори, като почти никой не иска да понесе отговорност в едно бъдещо управление. Вероятно АБВ също ще подкрепи Бойко Борисов и ГЕРБ, но без официално подписване на коалиционно споразумение. 

вторник, 7 октомври 2014 г.

Слънчево и топло време тази седмица



Истинско циганско лято ще завладее страната ни след дни и ще се задържи поне седмица, показват прогнозите на синоптиците. Очаква се след 10-ти октомври температурите да се покачат и да бъдат навсякъде над 20 градуса, като в  определени дни на места ще достигат стойности от 24-25 градуса. Сутрините обаче ще бъдат студени с градуси от 5 до 10, като е възможно на места да бъде образувана слана. До края на месеца се очаква да бъдат отчетени и температури под 0 градуса в населените места.

 
Advertisement: Рекалама:
След 20-ти октомври постепенно над страната ще започне да се настанява по-студен въздух и температурите ще се понижат с 4-5 градуса, като ще достигат максимални стойности между 15 и 20 градуса, в Западна България малко по-ниски. Очакванията са за предимно слънчево време, като вероятността за мъгли ще се увеличава с всеки изминал ден, като по-вероятно е ниска слоеста облачност да има в Северна България и в района на Пловдив.


понеделник, 6 октомври 2014 г.

ГЕРБ победи на предсрочните парламентарни избори



ГЕРБ спечели предсрочните парламентарни избори в България с 32%. Партията на Борисов е категоричният победител на вота, като втората партия- БСП, събира едва около 16% от гласовете на избирателите, упражнили правото си на вот. На по-малко от процент, трети се нареждат от ДПС, които постигат традиционно силен резултат. В новият български парламент влизат общо осем партии, което го прави изключително интересен, но и вероятно много напрегнат. Реформаторски блок, Патриотичен фронт, ББЦ, АБВ и АТАКА са останалите партии, които също намират своето място в 43-тото Народно събрание.

 В нощта на пресконференциите след изборите Бойко Борисов отказа да направи изявление от пресцентъра в НДК, като говори пред медиите в своята партийна централа. Очаква се ГЕРБ да осъществи проучвателния мандат и да успее, макар и трудно, да формира правителство с подкрепата на някои от останалите партии. Тепърва в следващите дни от партията ще търсят контакт с колегите си от други формации за евентуална подкрепа. 

неделя, 5 октомври 2014 г.

България гласува за нов парламент



България гласува. Днес се провеждат извънредните парламентарни избори за 43-то Народно събрание. От 6 часа тази сутрин всички секции на територията на цялата страна са отворени, като гласуването ще продължи до 19 часа днес. При наличие на струпване пред определени секции след този час вотът ще продължи там докато всички желаещи успеят да пуснат гласа си . Към 11 часа избирателната активност в страната е 10 процента. Очаква се следобед тя да се увеличи рязко, като социолозите предвиждат около 3 100 000 гласували.

Точно в 19 часа всички медии ще съобщят първите резултати от гласуването в България. Часове по-късно ще пристигнат и данните от гласовете в чужбина. Първи официални данни от ЦИК ще има до три дни, но първите такива вече ще започнат да излизат след 22 часа днес. Очаква се струпване на хора пред НДК и зала Универсиада във връзка с изборите. Водещите телевизии ще излъчват на живо всички пресконференции на партиите, влезли в новото събрание днес.