събота, 7 ноември 2015 г.

Продължават скандалите около действията на депутати от АТАКА



Продължават скандалите около нахлуването на Волен Сидеров и депутати от АТАКА в НАТФИЗ повече от седмица след случката. От телевизия "Алфа" предоставиха подбрани кадри от първия инцидент, при който пред сградата на театралната академия има сблъсък между Волен Сидеров и актьори, които обаче нямат нищо общо с академията. Излъчените кадри обаче са подбрани и са с продължителност от около 40 секунди, като те не могат да дадат реална гледна точка върху събитието.

Междувременно лидерът на АТАКА е заплашен от арест следващата седмица, ако депутатите разрешат това на заседанието на Народното събрание в сряда. Главният прокурор вече поиска ареста на Сидеров и Чуколов заради нахлуванията и множеството скандали, които сътвориха през последните седмици. Сидеров пък от своя страна смята, че срещу него се извършва политическа поръчка с цел той да бъде отстранен от политиката.

петък, 6 ноември 2015 г.

Новата магистрала води повече туристи в Банско



Новата автомагистрала "Струма", която вече стига до Благоевград се очаква да помогне на зимния туристически сезон тази година в Банско. Заради по-бързото придвижване до планинското градче се очаква ръст на туристите, които тази година ще изберат през зимата да прекарат почивката си именно в този курорт. Хотелиерите вече подготвят пакетни цени за началото на сезона, като не се очаква поскъпване спрямо цените от миналата година.

През месец декември се очаква да бъде даден старт на новият зимен туристически сезон в цялата страна на различните планински ски курорти. Все още обаче се изчаква падането на първият сняг в планините, като в момента снежна покривка има единствено по най-високите върхове и то съвсем тънка, която през следващите дни дори се очаква да се стопи заради по-топлото време и липсата на нови валежи през последните дни. 

четвъртък, 5 ноември 2015 г.

Научна конференция за извънземните в София



Научна конференция за извънземните ще се проведе в София през следващите дни, на която ще бъдат съобщени много нови факти около предполагаемото съществуване на друг вид живот във Вселената. На конференцията ще присъстват учени от няколко европейски държави, които ще представят пред присъстващите своите проучвания и ще разкажат за своя дългогодишен опит в търсенето на извънземна раса.

Advertisement: Реклама:
На събитието също така ще бъде показано мумифицирано тяло на извънземно, като именно тази част се очаква с най-голям интерес. Все още нито една страна официално не е съобщила за откриването на подобна находка, както и за засичането на НЛО на своя територия. Според учените обаче многократно на много места в света са засичани извънземни, но властите нарочно не дават повече информация на хората. 

сряда, 4 ноември 2015 г.

Бъчварова нареди оставките в МВР да бъдат приети



Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова нареди служителите, подали молба за напускане да бъдат освободени незабавно. Това става по време на силното напрежение между МВР и служителите заради нов законопроект, който трябва да влезе за разглеждане в Народното събрание. Вече няколко дни полицаи в цялата страна ежедневно протестират, като блокират възлови пътища в големите градове, а на няколко пъти беше блокирана и магистрала "Тракия" в района на Пазарджик.

Ежедневно в МВР постъпват множество молби за напускане и оставки от служители на системата, които по този начин изразяват своя протест срещу готвените промени. Очаква се до дни техният брой да надхвърли няколко хиляди, особено ако от министерството продължат да подписват рапортите за освобождение. На места цели дирекции напускат, като по този начин се оголват звена от системата. Решение на кризата все още няма, като от синдикатът на служителите в МВР са категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

вторник, 3 ноември 2015 г.

Стартира работата по третата линия на метрото



Строежът на третия метродиаметър в София ще стартира в края на този месец, което е по-рано от първоначално предвиденото начало, насрочено за пролетта на следващата година. Нужните документи за начало на работата вече са готови и позволяват изпълнителите да могат да започнат работа на терен буквално до седмици. В края на ноември стартира работата по централната част от третата линия, като ще се работи от Красно село до Театър зад канала. За сега няма информация ще има ли затваряне на улици и промяна на маршрути на градския транспорт.

Advertisement: Реклама: 
Междувременно стана ясно, че метрото в квартал "Овча Купел" няма да е наземно, както първоначално беше предвидено, заради жалбите от жителите на квартала, че железницата ще минава само на няколко метра от домовете им, което няма да е особено комфортно. Директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев преди дни заяви, че е взето решение метрото да бъде подземно в квартала и по този начин да се отговори на очакванията на жителите на района. Строежът там трябва да стартира през 2016-та година.

понеделник, 2 ноември 2015 г.

Спокойно есенно време през тази седмица



Есенно и приятно ще се задържи времето през следващите 10 дни, като то ще се определя от антициклон, който ще се разположи над Източна Европа. Тук времето ще е спокойно, без валежи и с много слънчеви часове, като дневните температури ще са между 12 и 17 градуса, в отделни дни и по-високи, а минималните между -4 и плюс 1 градус. Все по-често в низините обаче и около водните басейни ще се образуват мъгли, които ще се задържат в часовете до обяд, след което ще се разсейват.

Времето в планините ще бъде по-топло от това в градовете, като през нощта и рано сутрин там ще е с няколко градуса по-топло. В София днес измерената температура сутринта е била -2 градуса, докато на Черни връх тя е била цели 7 градуса. Температурната инверсия през следващите дни ще остане често явление, особено в Западна България, където ще има голяма разлика между температурите на разстояние от само няколко километра.

неделя, 1 ноември 2015 г.

Бунт на полицаите в цялата страна



Спонтанни полицейски протести избухнаха в цялата страна заради готвените промени в МВР от следващата година, които предвиждат сериозно орязване на парите за полицейските служители. При пенсиониране няма да се дават накуп 20 заплати, както беше сега, а само 5- това предвижда част от новият законопроект, който трябва да бъде внесен в Народното събрание. Също така на служителите ще се отнемат безплатните карти за градски транспорт.

Advertisement: Реклама:
Множество полицейски служители в цялата страна блокираха възлови кръстовища в своите градове, с което показаха несъгласието си с готвените промени. В София няколко часа имаше блокада по възлови кръстовища, сред които "Орлов мост", площад "Народно събрание" и кръстовището пред Софийския университет. Очаква се през следващите дни протестите да продължат и да се разрастват. За сега не се е стигнало до споразумение между Министерството на вътрешните работи и полицейските синдикати, като срещите между двете страни ще продължат.