събота, 17 септември 2016 г.

Умни светофари на все повече места в София

Резултат с изображение за светофари софия

Няколко десетки кръстовища ще се снабдят с така наречените умни светофари в столицата до края на годината. Столичната община планира да направи по-лесно движението и в по-крайните квартали на града и за тази цел ще монтира на най-ключовите кръстовища там новите уредби, които гарантират по-бързото и лесно преминаване на автомобили и пешеходци. Трамваите пък ще получават предимство пред останалите участници в пътното движение с цел да се избегнат забавяния в разписанието на мотрисите.

В центъра на София вече почти на всички големи кръстовища светофарните уредби са нови и задръстванията на тези места вече са по-малко. Новата система гарантира много по-бързо преминаване за сметка на старата, при която се чакаше по-дълго време. В бъдеще колите на градският транспорт ще бъдат оборудвани със специални системи, благодарение на които ще получават предимство при преминаването през кръстовища.

петък, 16 септември 2016 г.

Галчев отстранен от първия отбор на ЦСКА

Резултат с изображение за борис галчев

Борис Галчев беше отстранен от първият отбор на ЦСКА до второ нареждане. Това се случи ден преди срещата от първенството между червените и отборът на Черно море. До решението се е стигнало след личната намеса на собственика на тима Гриша Ганчев, който е останал крайно недоволен от коментарите на Галчев през последните дни пред медиите, в които той говори за това че чужденците в клуба трябва да са на по-високо ниво от българските футболисти. Ганчев е провел разговор с футболиста и го е глобил с 5 хиляди лева.

Очаква се наказанието да продължи до срещата с Локомотив София от турнира за Купата на България, като след това то да бъде отменено и капитанът на тима да се завърне на терена. Друг футболист на червените- Павел Головодов също е отстранен временно от "Б" тима заради неспазване на спортния режим. Вероятната причина за отстраняването е факта, че футболиста не е спазил спортния си режим и е бил хванат да употребява алкохол сутринта преди футболна среща.

четвъртък, 15 септември 2016 г.

България получава извънредно 160 милиона евро

Резултат с изображение за техника бежанци

България ще получи 160 милиона евро извънредно от Европейската комисия за справяне с бежанският натиск, който съществува по границите ни. Това решиха лидерите на 27-те страни в Европейският съюз на изнесено заседание в Братислава, където основна тема беше бежанската криза и ефективното справяне с нея. Вече месец премиерът Борисов говори за проблемите, които страната ни изпитва във връзка с опазването на границите. Лично у нас преди дни по този повод пристигна и унгарският премиер Виктор Орбан.
 
Advertisement: Реклама:
Отпуснатите средства ще бъдат използвани за модернизирането на техниката на Гранична полиция- нещо, от което в момента служителите на полицията се нуждаят за да могат по-ефективно да охраняват границата ни. Заедно с това ще бъдат закупени и нови високопроходими автомобили, с които ще може бързо и сравнително лесно да се стиха до по-труднодостъпните места. Част от отпуснатите средства пък ще бъдат използвани и за продължаване на строежа на оградата, която се строи по границата ни с Турция и до този момент успява ефективно да спира миграционният поток в районите, където вече е поставена.

сряда, 14 септември 2016 г.

"Господари на ефира" отново в ефир

Резултат с изображение за господари на ефира

Предаването "Господари на ефира" отново се завърна в ефир след края на лятото. От началото на септември шоуто за гафове, но също така и за сериозни теми се завърна в ефира на Нова телевизия в обичайния си час- от 23 часа, точно преди късната новинарска емисия. Водещи на предаването след като и този път се спази ротационният принцип, който от години се практикува в предаването са Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека, които ще водят през следващите няколко месеца.

От екипа на "Господари на ефира" обещават и през новият сезон да продължат със сериозните теми, които предаването винаги е следвало наред с гафовете и забавните моменти в телевизиите. Не веднъж именно благодарение на репортажи на господарите институциите са се задействали, след като преди това многократно са получавали жалби и писма, но не са им обръщали внимание. Репортерите на предаването вече работят по нови случаи, репортажи за които ще бъдат излъчени съвсем скоро.

вторник, 13 септември 2016 г.

Протест в "Овча Купел" събра стотици

 Резултат с изображение за протест бежанци

Голям протест се проведе в столичният квартал "Овча Купел", който беше насочен срещу нелегалните мигранти, настанени в центъра за бежанци в квартала. Три патриотични формации- Атака, НФСБ и ВМРО организираха протеста, като на него се включиха рокери и жители на квартала, които години наред търпят поведението на бежанците и проблемите, които създават. На протеста беше поставено искането бежанският център да бъде преместен от квартала, тъй като неговите обитатели сериозно пречат на живеещите в района, които се страхуват вечер да излизат по улиците.

Advertisement: Реклама:

Междувременно стана ясно, че на над 90 процента са запълнени капацитетите на центровете за настаняване в страната. Това означава, че с продължаващото темпо на ежедневно пристигащи нови и нови хора до седмици центровете ще бъдат препълнени и ще бъде поставен въпроса къде да се настаняват новопристигналите бежанци. Според запознати може да бъдат изградени временни палаткови лагери по границите ни, но това все още е твърде несигурно дали ще се случи.

понеделник, 12 септември 2016 г.

Мтел е новият генерален спонсор на ЦСКА

Резултат с изображение за гриша ганчев цска

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев успя най-накрая да осигури стабилен спонсор за тима. През следващата една година основен спонсор ще бъде мобилният оператор Мтел, чието лого вече грее на фланелките на играчите. Преговорите между компанията и клубът са протекли повече от месец, като първоначално очакванията бяха още в старта на първенството червените са имат свой генерален спонсор. Детайли по договора обаче са забавили приключването на сделката, което в крайна сметка вече официално е факт.

Подробности около контракта все още не се съобщават, като не е ясно каква сума ще налее Мтел в клуба в рамките на тази една година. Предполага се обаче, че сумата ще бъде около половин милион лева, а ако червените успеят да се класират на едно от челните места вероятно контрактът ще бъде удължен. Ръководството на Мтел вече съобщи, че ще изготви специални тарифни планове за феновете на тима и в най-скоро време ще ги изненада със специални промоции.

неделя, 11 септември 2016 г.

Полицейска акция пази учениците и техните родители на 15-ти септември

Резултат с изображение за кат училища

Служители на "Пътна полиция" ще бъдат разположени в близост до училищата в цялата страна за старта на учебната година на 15-ти септември. Служителите ще регулират движението при необходимост заради очакваният сериозен трафик, а също така и ще следят да се дава път на учениците и техните родители. В много от случаите водачите не дават предимство на пешеходците дори и на пешеходни пътеки, което е сериозно наказание и води до глоба.

Advertisement: Реклама:
Полицейските служители ще извършват масово акции в цялата страна на 15-ти септември в близост до училищата и с цел превенция, тъй като след напускането на полицията отново започват да не се спазват правилата и в някои случаи шофирането в близост до училища е повече от рисково, а водачите не се съобразяват с възможността внезапно да изскочат ученици на пътното платно. В големите градове на улиците в близост до училища на повечето места има обозначителни табели, предупреждаващи водачите да карат с повишено внимание заради близост до учебно заведение и възможност за преминаващи деца в близост на улицата или булеварда.