събота, 17 януари 2015 г.

Спрените влакове тръгват отново



Правителството няма да спира нови влакове от началото на следващия месец. Това решение съобщи вчера транспортния министър, който е успял да договори 40 милиона лева допълнително финансиране за БДЖ. С тези пари железницата ще може да продължи да обслужва голямата част от маршрутите, по които до момента са минавали влакове. Част от спрените вече влакове пък ще бъдат възстановени по своите маршрути.

Advertisement: Реклама: 
Почти всички влакове, които са спрени през Карлово ще бъдат възстановени- това каза днес министърът на транспорта. На много гари в страната хора протестираха срещу спирането на редовните линии, по които всеки ден пътуват. Най-старите композиции обаче няма да бъдат връщани обратно на линиите поради опасност от инциденти поради сериозната възраст, която са натрупали- някои от вагоните са на повече от 40 години. До края на месеца се очаква почти всички спрени влакове отново да тръгнат по редовните си линии. 

петък, 16 януари 2015 г.

Крисия, Хасан и Ибрахим докараха Евровизия в България



България получи шанс да е домакин на детската Евровизия тази година. Победителите от Италия са се отказали, като това отваря отличен шанс на нашата страна да подготви страхотно шоу, което ще прикове вниманието на милиони в цяла Европа. Вчера БНТ е получила официална покана да организира конкурса, като до края на месеца телевизията трябва да даде отговор дали ще приеме поканата. Ако това се случи, както и се предполага, страната ни за първи път ще бъде домакин на конкурса, който всяка година събира милиони пред телевизионния екран.

Advertisement: Реклама: 
Благодарение на чудесното представяне на Крисия, Ибрахим и Хасан нашата страна завърши на второ място в Малта, като именно това е и причината веднага след Италия изборът да попадне на нас. БНТ вече е започнала мащабна кампания, която цели да успее да организира конкурса, като за това ще трябва и финансиране. Вероятно държавата и различни спонсори ще се включат в организирането на конкурса и неговата реализация, а през ноември или декември той ще се състои в София. Почти сигурно е, че зала Арена Армеец ще бъде домакин на детската песенна надпревара. 

четвъртък, 15 януари 2015 г.

Блокираха центъра заради посещението на Кери



Центърът на София е под пълна блокада заради посещението на американският държавен секретар Джон Кери. Той пристигна в столицата в ранните часове на днешния ден, а днес ще проведе срещи с президента, премиера и министъра на външните работи. Очаква се след всяка среща да бъдат дадени кратки пресконференции пред медиите. В страната ни в момента има и американски медии, които пътуват заедно с държавния секретар. Днес центърът е под пълна блокада, като по сградите има снайперисти, а улици от сутринта са отцепени.

Невъзможно е движението в района на Президентството и Министерски съвет, както и около Американското посолство. Мерките ще останат в сила до заминаването на Кери от страната. С голям интерес от всички се очакват изявленията от българска и американска страна след срещата, особено предвид последните събития- терористичната атака във Франция, както и близостта на страната ни със Сирия и Украйна.

сряда, 14 януари 2015 г.

Изкупиха "Шарли" за часове



Днес сатиричното списание "Шарли" излезе в тираж от 3 милиона копия. Седмица след атентата срещу списанието и неговите служители, излезлият днес тираж се нарича "броя на оцелелите". Въпреки всички трудности, пред които бяха изправени, служителите на списанието, с помощта на свои колеги от други медии, успяха да издадат навреме следващият брой на списанието. То бе очакване с огромен интерес в цяла Франция, а също така и в Европа.

Още от сутринта, преди да отворят будките за вестници и списание, опашки се извиваха пред много от тях в Париж. След отварянето им за минути списанието беше изкупено, като още преди обяд целият тираж на списанието беше продаден. Хора са запазвали копия дори от предния ден, за да са сигурни, че ще притежават този брой на списанието. Както обикновено, и този път списанието не изневерява на себе си, като на своите страници е публикувало много карикатури, осмиващи политици от Франция и Европа, както и духовници от различни религии. 

вторник, 13 януари 2015 г.

Слави и Ку Ку Бенд правят концерт през април в София



Слави и Ку Ку Бенд правят грандиозен концерт в зала "Арена Армеец". Това обяви водещия на "Шоуто на Слави" преди няколко дни в ефир, след като спонтанно възникна идеята за концерт. Изпълнителите не са правили такова грандиозно шоу от близо пет години, когато беше и последното турне, което те организираха. Концертът ще бъде на 25-ти април в най-голямата зала в България, която може да побере до 15 хиляди души.

Тази седмица трябва билетите за концерта да бъдат пуснати онлайн в продажба, като се очаква залата да бъде пълна до краен предел. Почитателите на групата отдавна очакват подобно събитие, на което да могат да видят любимците си и да чуят всички техни песни. Грандиозното шоу се очаква да продължи близо 3 часа, като в него ще бъдат включени почти всички песни на Слави и Ку Ку Бенд. Деси Добрева и Нели Петкова също ще се включат в концерта, като ще пристигнат специално за него от Америка. 

понеделник, 12 януари 2015 г.

Милиони излязоха в Европа на шествия срещу тероризма



Милиони излязоха вчера на шествия в цяла Европа срещу тероризма, който завладя Франция през изминалата седмица. 17 души загинаха заради хора, решили да убиват невинни поради неясни причини. Вчера лидери от цял свят пристигнаха в Париж, където се включиха в мащабно шествие срещу тероризма. По улиците на френската столица имаше над милион души, а в много други френски градове също се състояха шествия, на които присъстваха десетки, а на места и стотици хиляди хора.

Държавни ръководители от цял свят вчера се включиха в шествието в Париж, за да изразят солидарността си с френския народ. Специално по този повод пристигнаха Ангела Меркел, Дейвид Камерън, Жан Клод Юнкер и много други световни лидери, сред които беше и министър-председателя на България Бойко Борисов. Мерките за сигурност във френската столица вчера бяха сериозни, като по улиците патрулираха хиляди полицаи и военни, а по покривите беше пълно със снайперисти. 

неделя, 11 януари 2015 г.

Рекордно топло време днес



Слънчево и много по-топло от обичайното ще бъде времето днес в страната. Температурите, които се очакват, ще са между 11 и 16 градуса, като на места са възможни и по-високи стойности. Към 11 часа днес много топло е на места в Северна България, като в Ловеч са измерени 18 градуса, а в Плевен и Видин 16. До края на деня се очакват и температурни рекорди, като достигането на 20-те градуса не е изключено на много места.

Advertisement: Реклама: 
Следобед обаче от запад ще започне увеличение на облачността, която до вечерта ще се вплътни. Около полунощ вятърът от северозапад ще се усили и с него ще нахлува студен въздух, а валежи от сняг ще започнат по високите полета и Предбалкана. На изток ще вали дъжд, който ще премине в сняг утре сутринта. До обяд от запад валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва. На изток спиране на валежите се очаква привечер. Жълт код е обявен за утре за цялата страна заради очаквания силен вятър, на моменти до 24 метра в секунда.