събота, 8 август 2015 г.

Опасно море близо месец



Мъртвото течение по българските брегове продължава вече близо три седмици, а вълните с всеки изминал ден ставата все по-големи. Днес турист се удави в Обзор, след като на червен флаг е влязъл във водата и там е бил завлечен навътре в морето. Близо половин час спасители са се опитвали да спасят мъжа, но в крайна сметка при неговото изваждане на брега намесата на екипа на Бърза помощ е била вече на практика излишна.

Бурното море е причината в почти всички плажове да бъде сложен червен флаг, който влизането във водата. Морето е особено бурно, като духа силен изток-североизточен вятър, който вдига вълните, а под водата има силни течения, които могат да повлека и силен човек. Днес на места височината на вълните достигаше до 2 метра и половина, а през следващите дни се очаква да няма промяна във вълнението. 

петък, 7 август 2015 г.

Червените с проблеми и във "В" група

Нов обрат: ЦСКА и „Струмска слава” играят утре

Драмите в червения клуб продължават дори и след като той изпадна до аматьорската "В" група. Лично собственикът на клуба Гриша Ганчев пристигна днес в сградата на БФС, за да картотекира футболистите за предстоящата първа среща в неделя с отбора на Струмска слава. По програма срещата ще се играе в неделя от 18 часа на стадион "Българска армия", а на живо се очаква да наблюдават двубоя няколко хиляди фенове.

Часове обаче след посещението на Ганчев от БФС излязоха със съобщение, че отлагат временно срещата до изясняване на ситуацията около клуба, тъй като лицензирането е подадено като такова от новото дружество ФК ЦСКА, а не от старото, което има големи задължения. До края на деня Ганчев обеща ситуацията да бъде изяснена и да няма пречка за провеждането на първата среща от шампионата. 

четвъртък, 6 август 2015 г.

Откриха пътен възел Белокопитово



Пътния възел при Белокопитово официално беше пуснат в експлоатация. Лично премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова пристигнаха на място, за да открият обекта. Това е най-голямото транспортно съоръжение на територията на България и е изпълнено по всякакви европейски стандарти, съобщиха от Министерството на регионалното развитие. Премиерът похвали работниците на обекта и обеща държавата да продължи да строи пътища в страната. 

Advertisement: Реклама:
На много места в страната продължава изпълнението на много строителни обекти. В София се работи по много от ключовите кръстовища, като те трябва да са готови до началото на септември. Повечето ремонти по магистралите "Хемус" и "Тракия" вече са приключили и изцяло е подменена пътната настилка в отделни части от пътя. До есента трябва да бъде пусната и магистрала "Струма" до Благоевград, като с това придвижването от София до югозапада ще стане много по-бързо. 

сряда, 5 август 2015 г.

ЦСКА се отърва с леко наказание от БФС



ЦСКА получи леко наказание от БФС след безредиците на контролата с израелския Ашдод в София преди няколко дни. Тогава в самия край на мача след поредното грубо влизане от страна на футболист на гостите публиката изригна и част от феновете нахлуха на терена, подгонвайки футболистите на гостите по тревното покритие. Част от тях успяха бързо да се скрият, но друга стигна чак до сектор "В" в опит да се спаси от линч.

Червените ще трябва да затворят за първия си домакински мач част от сектор "А", а също така ще трябва да платят глоба заради ексцесиите по време на срещата. Прогнозите за лишаване от домакинство или затваряне на стадиона за публика за няколко срещи обаче се оказаха погрешни. Според част от отборите от "В" група, където червените ще играят тази година случката от преди дни е повод ЦСКА да бъде наказан солено, което обаче не се случи.

вторник, 4 август 2015 г.

Диков и Кулезич аут от Нова телевизия



Сашо Диков и Люба Кулезич най-вероятно няма да продължат да водят своите предавания през новия телевизионен сезон, който стартира през септември. Това говорят последните новини около Нова телевизия, според които каналът е решил да залага само на вътрешни продукции с цел намаляване на разходите към външни такива. "Дикoff" и "На светло" са предавания с външни продуценти и почти със сигурност ще  останат извън ефира на частната телевизия от есента.

Advertisement: Реклама:
Все още няма коментар от двамата журналисти, като вероятно те няма да говорят официално пред медиите поне докато не се изясни окончателно бъдещето на предаванията. Ако те напуснат ефира на Нова е твърде вероятно водещите и техните продуценти много бързо да намерят ефирна изява в някоя друга телевизия, като не е изключено и Диков да се завърне в ефира на така добре познатата за него Канал 3.

понеделник, 3 август 2015 г.

Мъртво вълнение по българското Черноморие



Няколко дни вече продължава мъртвото вълнение по българското Черноморие. Традиционно в края на месец юли и началото на август морето взима по няколко жертви заради коварните подводни течения, които много лесно завличат хора навътре в морето. Именно заради това обикновено през тези дни флаговете на спасителните постове са жълти или червени с цел да се предпазят хората от опасностите, дебнещи в морето.

Само за няколко дни в Бургас са спасени няколко души, които са попаднали в плен на мъртвото вълнение. Единствено бързата реакция на спасителите е предотвратила по-тежки инциденти. До средата на август се очаква морето да бъде бурно, като къпането в него трябва да става при особено внимание от страна на летовниците. Най-голям риск крие влизането във водата на неохраняеми плажове, където при нужда не може да бъде оказана бърза и адекватна помощ. 

неделя, 2 август 2015 г.

Модернизират автобусите в София



Част от новите автобуси на градския транспорт в София вече имат безплатен безжичен интернет и пътуващите могат да го използват. Това съобщиха от общината, които предвиждат да въведат практиката във все повече превозни средства от масовия градски транспорт на територията на столицата. Освен интернет, в част от новите автобуси вече има и гласово съобщаване на спирките, което до момента присъстваше само в метрото и в част от трамваите.

Advertisement: Реклама: 
До края на годината трябва да бъдат доставени още нови автобуси, които след като минат нужните прегледи да бъдат пуснати в движение. През последните години общината се стреми да модернизира автопарка, като плановете са до 2020-та година всички автобуси да са нови и да притежават климатик. Средствата за закупуването на превозните средства идват основно от програми на Европейския съюз, които подпомагат развитието на градския транспорт не само в София, но и в много други градове както у нас, така и в Европа.