събота, 13 август 2016 г.

Кристалина Георгиева може би е номинацията на ГЕРБ за президент



Усилено се спряга името на еврокомисаря Кристалина Георгиева като кандидатура за президент на политическа партия ГЕРБ. След като вече стана ясно, че БСП и АБВ ще издигнат и подкрепят генерал Румен Радев е очевидно, че Бойко Борисов въобще няма желание да става президент и  ще заложи на силен играч, какъвто е еврокомисаря ни. Именно тя е и един от политиците в страната с най-голям процент на одобрение и това със сигурност ще и помогне в една евентуална битка за президентския пост.

От ГЕРБ няма да обявят своята кандидатура преди началото на месец септември, но на практика вече решение кой да се бори за президент е взето. Партията подкрепя Георгиева и ще гласува за нейната кандидатура, а също така е много възможно тя да получи много гласове извън ГЕРБ на изборите, тъй като е харесвана и от голяма част от хората, които подкрепят други десни партии. На евентулаен втори тур пък е сигурно, че кандидатът на ГЕРБ ще участва и ще бъде подкрепен от всички останали десни партии.

петък, 12 август 2016 г.

Теч на газ от бензиностанция в Пловдив



Теч на газ от бензиностанция в Пловдив наложи ограничаване на движението в район и спиране на три пътнически влака на гарата в града до отстраняване на аварията. Около обяд е подаден сигнал на телефон 112 за силна миризма на газ, като на място веднага са изпратени два екипа на пожарната и един на Гражданска защита. Установено е, че от бензиностанция в района изтича сериозно количество газ, което замърсява въздуха в района. Веднага от обекта са евакуирани всичките служители.

На място КАТ ограничи движението в района поради възможна експлозия на газ, а три пътнически влака престояха няколко часа на гарата в Пловдив докато аварията бъде отстранена. Часове наред екипи на пожарната обливаха обилно с вода мястото на аварията, като в крайна сметка след няколко часа изтичането беше напълно преустановено и движението в района отново се възстанови. Предстоят проверки как се е случила аварията и дали има човешка вина.

четвъртък, 11 август 2016 г.

ЦСКА сгази Нефтохимик пред погледа на Стоичков



ЦСКА победи отборът на Нефтохимик с 5:1 в среща от третия кръг на Първа професионална лига. Червените започнаха повече от ударно, като до петата минута вече водеха с 2:0. След кратко прекъсване от голове, в 20-тата и 21-вата минута червените вкараха още две попадения, които окончателно лишиха съперника от каквито и да било шансове поне за равен резултат в срещата. Борис Галчев пък удари греда малко преди края на първото полувреме, с което резултатът можеше да стане още по-голям.

Advertisement: Реклама:
През втората част червените вече играха с далеч по-малко обороти и напълно спокойни от взетите на практика вече три точки. Поради неразбирателство в отбрана обаче те си вкараха автогол, който намали резултата, макар и временно. Точката на спора беше сложена в 80-тата минута, когато ЦСКА отбеляза още едно попадение за крайния резултат 5:1. На стадион "Българска армия" присъстваше лично Христо Стоичков, който беше повече от доволен след края на срещата.

сряда, 10 август 2016 г.

Манолова напусна битката за президент



Омбудсманът Мая Манолова  заяви, че няма да се кандидатира за президент и напуска "предрешената битка". Реакцията на Манолова идва няколко дни след като стана ясно, че БСП и АБВ ще издигнат генерал Радев за президент на предстоящите избори. Това породи ново напрежение в столетницата, тъй като номинацията беше разкритикувана от много от партийните членове, като дори двама души от изпълнителното бюро на партията подадоха оставки.

Мая Манолова беше най-харесваният кандидат сред редиците на членовете на БСП след проведено допитване до структурите в цялата страна. Въпреки това обаче лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че друг ще е кандидатът за президент и това породи много съмнения относно това как се взимат решенията в партията. Стефан Данаилов пък в свое интервю коментира, че има хора в партията, които открито работят срещу своя лидер и това е повече от очевидно. Официално се очаква БСП да обяви своя кандидат за президент до няколко дни.

вторник, 9 август 2016 г.

Надежди за медал от Ивет Лалова



 Българската лекоатлетка Ивет Лалова е шансът на България за медал от олимпийските игри тази година в Бразилия. Около това мнение се обединиха много специалисти, които смятат, че единствено Ивет има реални шансове да се добере до медал от олимпиадата. Всички останали наши спортисти имат далеч по-малки шансове за отличие в игрите. Твърде вероятно е българката да успее да вземе поне бронз, тъй като резултатите и в бягането са близки до тези на нейните конкуренти.

Advertisement: Реклама:
На 13-ти август рано сутринта е първият старт, в който Лалова ще вземе участие и ще се бори за класиране в следващата фаза. На 100 метра Ивет ще се бори да е сред първите три, които ще продължат в битката за медалите. БНТ ще излъчи на живо състезанието рано сутринта, а директното включване от Бразилия ще бъде малко след 4 часа. Междувременно се появи информация, че българска лекоатлетка е дала положителна допинг проба и вероятно ще бъде изгонена от олимпийските игри. Тази информация тепърва ще търси своето потвърждение през следващите часове до официално изявление от българския щаб.

понеделник, 8 август 2016 г.

Готвят смяна на Люпко Петрович



Оставането на треньора на Левски Люпко Петрович е под въпрос. Част от членовете на управителния съвет на клуба са поискали неговата смяна, след като вече 6 мача тимът му няма победа. Отборът стартира силно неуверено в мачовете си от родният шампионат, като още в първата среща на стадион "Георги Аспарухов" завърши наравно с тимът на Монтана. В следващата среща Левски отново завърши наравно, този път като гост на отбора на Локомотив Пловдив.

В следващата си среща Левски посреща отборът на Лудогорец, който е и фаворит за поредна година за спечелването на титлата. Според запознати ако и в тази среща сините не вземат трите точки, то почти сигурно Петрович ще бъде освободен като треньор на сините и ще се търси спешно негов заместник. Победа обаче срещу шампионите със сигурност ще остави сърбинът още поне един мач начело на тима.

неделя, 7 август 2016 г.

Чисто нови автобуси с интернет тръгват в София



До края на този месец в София ще тръгнат по над 15 линии 110 чисто нови нископодови автобуси, които Столична община закупи за подновяване на столичния автопарк. Новите возила са от Китай и са снабдени с всички удобства, сред които пълно видеонаблюдение, безплатен интернет в превозното средство и климатик. В момента автобусите минават технически прегледи и след около две седмици ще бъдат в движение.

Advertisement: Реклама:
Част от линиите, по които ще се движат новите автобуси са 72, 73, 309, 213, 64 и други. С това голяма част от старите автобуси ще бъдат бракувани, тъй като в момента по улиците на София се движат и автобуси, които са на над 20 години и са потенциално опасни. Освен това старите превозни средства много сериозно замърсяват въздуха в града, докато новите возила са далеч по-модерни и екологични. До 2020-та година плановете на общината са за доставка на още нови автобуси, с които старите напълно да излязат от употреба.