неделя, 19 юни 2016 г.

Пускат метростанция "Витоша" в края на август


Метростанция "Витоша", която се намира в квартал "Хладилника" ще бъде пусната в края на месец август. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. До дни ще започне тестовото движение на мотриси по новото трасе, а в края на лятото официално новата станция ще бъде открита и ще може да се ползва от жителите в района. Над 20 хиляди души ще могат да се възползват от новата станция според сметките на общината, а в бъдеще има опция за удължаване на маршрута на линия 2 до Симеоново или Драгалевци.
                                                  
                                                     Advertisement: Реклама:
До дни пък предстои началото на разширението на булевард "Черни връх", който след мола в квартал "Хладилника" се стеснява и превръща в двулентов път. Амбицията на общината е да направи трасето четирилентово до околовръстното шосе, като това ще създаде временни затруднения в движението в района и неудобства за шофьорите. След разширението обаче придвижването по новата отсечка ще стане много по-бързо и удобно, а задръстванията в района би трябвало да останат мираж. Междувременно стана ясно, че в началото на 2017-та година започва строителството на четирите метростанции от линия 3 в квартал "Овча Купел", които трябва да бъдат готови до края на 2019-та година.

1 коментар:

  1. защо заради шибаните столичани България да е в шок за тях всичко което ги касае е много важно-ДРАГИ СТОЛИЧАНИ ИМА МНОГО ПО ВАЖНИ ПРОБЛЕМИ ЗА РАЗРЕШАВАНЕ В МИЛАТА НИ РОДИНА О Г Л Е Д А Й Т Е СЕ в България съществуват и други градове и села

    ОтговорИзтриване